Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 mei 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bas Klein wint Overtref jezelf Beurs 2016

Gepubliceerd: 1 September 2016 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Over een paar weken mag Bas Klein zijn HR-diploma voor de lerarenopleiding maatschappijleer ophalen, gisteren nam hij een cheque van 5000 euro mee naar huis. Klein won de Overtref Jezelf Beurs 2016. Hij wil kinderen leren programmeren.

Bas Klein  met award

Met zijn nog op te richten Stichting 010010 wil Bas programmeerclubs opzetten voor kinderen uit het basis- en voortgezetonderwijs. Hij heeft zijn opleiding tot docent afgerond en werkt nu met plezier bij vakcollege de Hef, maar hij had net zo goed iets met ict kunnen gaan studeren, want dat vakgebied heeft zijn interesse ook. Met het geld dat hij heeft gewonnen, kan hij beide passies combineren.

Vakwerk van de toekomst

Bas schreef een plan waarin hij aangaf dat hij het belangrijk vindt dat kinderen leren programmeren. Hij leerde het zichzelf aan, maar zou het goed vinden als kinderen ermee geholpen worden omdat het een competentie is die steeds vaker nodig is. Het zou volgens hem zelfs ‘het vakwerk van de toekomst kunnen worden’. De jury was het met Bas eens en gaf hem de cheque om zijn programmeerclubs mee te starten.
Zo trots als een pauw nam de winnaar woensdagmiddag tijdens de jaaropening zijn prijs in ontvangst. En hij zit al vol met plannen om zo snel mogelijk te kunnen starten: ‘Vrijdag hebben we het eerste bestuursoverleg waarin we de laatste formaliteiten afhandelen en dan ga ik volgende week naar de notaris en naar de Kamer van Koophandel om de stichting in te schrijven. Ik weet ook niet precies hoe het allemaal werkt, het is een duidelijk gevalletje van learning by doing. We hopen in januari de eerste bijeenkomst te hebben georganiseerd.’

Het is overigens niet de eerste prijs die Bas wint, vorig jaar won hij de BOOMprijs vanwege zijn ‘uitzonderlijke inzet’ voor het project Mentoren op Zuid.

Overtref Jezelf Beurs

Collegelid Jan Roelof reikte ook dit jaar de Overtref Jezelf Beurs uit. De beurs wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt aan een student die het honourstraject heeft gedaan. Studenten die zo’n traject hebben doorlopen zijn volgens Roelof extra gewild bij werkgevers omdat ze al ervaring hebben in onderzoek doen en multidisciplinair werken. Hij vindt het leuk dat de HR deze prijs uitreikt omdat hij talentvolle studenten op deze manier een beetje kan blijven volgen.

Tosca Sel

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top