Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Corrina: Een zware kneuzing heeft zo z’n voordelen

Gepubliceerd: 29 January 2016 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Blogs

Mijn grootste hobby is paardrijden. En eigenlijk niet alleen paardrijden, gewoon alles wat met paarden te maken heeft. Het liefst help ik anderen met het trainen van hun paard, dat vind ik het allerleukst.

Corrina Leeflang

Zelf heb ik ook een paard, een jong dier waarmee ik dit jaar wil beginnen met rijden. Die hobby, of eigenlijk passie, neemt heel veel tijd in beslag. Bijna elke dag ben ik op stal. Maar soms wou ik dat ik een andere hobby had. En gisteren was het soms.

Ik was samen met een ander meisje de paarden binnen aan het zetten toen het begon te waaien. Daardoor begonnen de paarden flink druk te doen. Op zich ging het prima. Tot we bij de laatste twee waren. Deze normaal gesproken drukke exemplaren waren erg blij dat ze naar binnen mochten. Terwijl het meisje het dichtstbijzijnde paard pakte wilde ik naar het andere paard toe lopen. Maar terwijl ik dit deed maakte het eerste paard een sprong naar voren en landde midden op mijn voet.

Ik hield mijn adem in, en waggelde naar het andere paard toe om deze alsnog op stal te zetten. Maar door de adrenaline merkte ik niet meteen wat de schade was. Na een paar minuten had ik door dat zelf naar huis komen (lopend) er niet in zat. Ik belde mijn moeder, op naar de eerste hulp…

In het ziekenhuis konden ze de humor er wel van inzien. Mijn voet was echter zo dik dat ze niet begrepen dat het niet gebroken was. Ik was alleen maar opgelucht. Een zware kneuzing. Twee weken en het was voorbij, geen gips en alles rustig aan doen.
‘Dat wordt voorlopig met je voet omhoog filmpjes kijken op de bank’ zei de zuster opgewekt. ‘En je lekker laten verwennen natuurlijk.’
Tja, in lang stil zitten ben ik niet zo goed. Maar ik moet zeggen, het heeft zijn voordelen. Nu heb ik alle tijd om te leren voor de toetsen!

Corrina Leeflang (20) is eerstejaars student technische bedrijfskunde. ‘Ik heb ADHD en faalangst, waardoor ik dingen vaak toch anders ervaar dan anderen. Hiervoor studeerde ik in Wageningen, maar ik ben geboren in Rotterdam en woon daar nu weer.’
Meer van Corrina kun je lezen op www.eenlevenlang.org.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top