Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Faye: ‘I’ll come to you just now’

Gepubliceerd: 5 January 2016 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • Blogs

Na alle blogs, vlogs en chill-op-het-strand-Facebook-fotoposts, vragen veel familieleden, vrienden en schoolgenootjes zich weleens af of ik hier ook nog wat leer en eigenlijk gewoon niet te veel lol heb. Ik moet jullie teleurstellen, ik heb mega, enorm, hartstikke veel lol. Maar leren doe ik hier ook echt wel.

faye

Laten we niet vergeten dat ik hier ben gekomen om stage te lopen bij een hartstikke leuk bedrijf: Woman Online, Zuid-Afrika’s grootste online vrouwenmagazine. Ik draai volledig mee en word niet ingezet als copy- of koffiedame (waar ik in het begin toch een beetje bang voor was).

Dank hogeschool…
Mijn hoofdtaak is het (her-)schrijven van artikelen in categorieën, van fashion tot sport. Daarnaast publiceer ik press-releases en doe ik eigenlijk alles wat hoort bij het bijhouden van een online magazine. En dat is ook dat alles SEO-proof moet zijn (dank hogeschool voor de vele lessen hierover waar ik toen het nut niet helemaal van in zag), veel InDesign, Photoshop, research én foto’s maken.

Zo had ik laatst mijn eigen professionele fotoshoot. Op een prachtlocatie hadden we een beachshoot in samenwerking met allerlei grote merken.

Ook bezoeken we vaak (buiten stagetijd, jawel) verschillende evenementen in ruil voor publicatie. Denk aan openingen van winkels en restaurants, nieuwe productlaunches en dergelijke. Sociaal drinken onder werktijd? Niet vervelend nee.

Geduld
Hier in Afrika word je geduld enorm op de proef gesteld. Alles gaat hier 60x langzamer. Als je iets nodig hebt voor je research, verwacht dan een ‘I’ll come to you just now’ wat dus eigenlijk betekent: Je ontvangt het over twee uur, met veel geluk morgen maar waarschijnlijk volgende week. Best vervelend als je door een bepaald hoofdstuk van je onderzoek heen wilt.
Ook ‘eventjes’ naar de winkel gaan is er niet bij, en met mijn dosis aan geduld was dat in het begin erg lastig. Maar al gauw kom je erachter dat je er toch niets aan kan doen en dat je van ‘even snel boodschappen halen’ maar gewoon een middagje uit moet maken.

Blij zijn met wat je hebt
Ik heb wel vaker gelezen en gehoord dat mensen die in Afrika zijn geweest ineens ‘tot bezinning zijn gekomen’. Ik dacht eigenlijk dat ik daar niet heel gevoelig voor zou zijn. Maar als de straatkinderen glunderen van blijdschap als je left-overs langsbrengt, dan doet dat je toch wel wat.

Bij twijfel: doen!
Want ja, ik heb ook vaak genoeg getwijfeld of ik er wel goed aan deed om naar het buitenland te gaan. Of het wel wat voor mij was en of ik er geen spijt van ging krijgen. Achteraf kan ik daar alleen maar om lachen. Want ik heb het hier prima naar m’n zin en had het voor geen goud willen missen.

Praktische vaardigheden oefenen, jezelf onderdompelen in een internationale werkomgeving én heel veel genieten van alles dat dit mooie land te bieden heeft…. Het kan allemaal.

Faye le Couvreur is derdejaars communicatie. Zij loopt een half jaar stage in Kaapstad.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top