Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Rieneke: Invullen NSE stemt tot nadenken

Gepubliceerd: 16 February 2016 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Blogs

Kortgeleden kreeg ik een e-mail met het verzoek of ik de Nationale Studenten Enquête wilde invullen. Jullie zullen die mail ook wel hebben gehad. Hoewel ik het niet zo heb op al die enquêtes, deed ik dat toch maar.

Rieneke_Brouwer-1000

Per slot van rekening help je daardoor mee aan het verbeteren van het niveau van je opleiding én help je toekomstige studenten met het maken van een keuze voor een opleiding en/of school. Met studenteigen tegenzin worstelde ik me door de lange en saaie vragenlijst heen.

Ik moest even diep graven in mijn geheugen toen ik bij de vraag kwam op welke datum ik mijn huidige opleiding gestart ben. Dat is nu bijna vier jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel!

Er is een hoop gebeurd in de tussentijd. Privé, maar ook in mijn schoolcarrière. Ik ben niet meer die meid van 18 die net begon aan civiele techniek. Ik ben veranderd. Gegroeid.
Wat er precies aan mij veranderd is, vind ik lastig om te zeggen. Het komt erop neer dat ik me ‘volwassener’ gedraag dan toen. Of, in de bewoording waar de hogeschool zo blij van wordt, ik heb mij verder ontwikkeld tot ‘professional’.

Ik verbaas me soms over mijzelf. Ik doe nu dingen waarvan ik destijds dacht dat ik dat nooit zou kunnen. Op die momenten realiseer ik me dat de leus van de hogeschool goed past. ‘Overtref jezelf’; het laat me enerzijds kokhalzen (dat komt misschien omdat het soms ook te onpas wordt gebruikt) maar geeft tegelijkertijd wel de kern aan van wat je met je opleiding kan doen.

Vierde jaar civiele techniek… Ik hoop dat het tevens mijn laatste jaar is. Dat ik dus over een half jaar trots met een diploma op zak de school mag verlaten. Ik heb zin om straks de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in het werkveld, en daar dan nog méér te leren!

Ik wens jullie toe dat jullie ook momenten zullen hebben waarop je terugkijkt en verrast en trots bent op wat je hebt bereikt. Voor mij was de NSE aanleiding tot zo’n moment. Wellicht is deze blog dat voor jou!

Rieneke de Kreek-Brouwer (21) is vierdejaars civiele techniek en vaak het enige meisje in haar klas. ‘Tot nu toe loop ik nominaal, iets waar ik trots op ben.’ Ze volgt het honoursprogramma want ze ‘zet graag dat stapje extra’. Rieneke is overtuigd, maar niet radicaal christen.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top