Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Borrelen en op excursie met studievereniging Sociaal Werkt

Gepubliceerd: 1 March 2016 • Leestijd: 1 minuten en 35 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een studievereniging is bedoeld voor extra studiegerelateerde activiteiten maar ook voor sociale activiteiten, borrels bijvoorbeeld. Veel opleidingen op de HR hebben zo’n vereniging, maar uitgerekend de studenten van de sociale opleidingen (ISO) moesten het zonder doen.

sv Sociaal Werkt

Moesten, want drie tweedejaars pedagogiek hebben daar verandering in gebracht. Lilian Leenman, Susan Hardeman en Anne Spruit hebben onlangs studievereniging Sociaal Werkt opgericht. Bedoeld voor studenten van de opleidingen die vanaf september allemaal onder ‘social work’ vallen, en ook voor de ouderejaars die nog specifiek cmv, mwd, sph of pedagogiek studeren.

Van elkaar leren
‘We misten de verbinding tussen de verschillende klassen en opleidingen’, verklaart Anne. ‘De meeste studenten gaan naar les en daarna meteen weer naar huis.’ Het resultaat is dat je weinig mensen kent. Susan: ‘Terwijl je van elkaar kunt leren.’

Iets leren wat direct met je studie te maken heeft, is niet het enige, benadrukken de drie studenten. Anne: ‘Het is ook handig dat je elkaar kent omdat de meesten zo’n beetje in hetzelfde werkveld in de regio Rotterdam terechtkomen.’ Netwerken dus.

Erasmus Universiteit
Lilian volgde eerder een studie in Antwerpen en daar kenden alle eerstejaars elkaar, is haar ervaring. Dat geldt ook voor Anne en Susan die op de Erasmus Universiteit zaten en, net als bijna alle anderen lid waren van studievereniging Cedo Nulli. Anne: ‘Het was een uitzondering als je geen lid was, en je deed gewoon aan de ene activiteit mee en aan de andere niet.’

De initiatiefnemers verwachten niet dat alle pakweg 1500 ISO-studenten meteen lid worden maar hopen dat de eerste borrels (met enige regelmaat op woensdag in de soos op locatie Academieplein) gezellig worden en dat dat wordt doorverteld.

Klassen langs
Zogezegd is de studievereniging er voor meer dan alleen borrels. Lilian: ‘We willen ook excursies organiseren en gastsprekers uitnodigen.’ Maar dat is voor komend studiejaar.
Anne: ‘De komende maanden willen we de vereniging gaan promoten. We zullen bijvoorbeeld de klassen langsgaan. En vanaf september gaan we echt werken met leden en met contributie.’

Er wordt verschillend gereageerd op komst van Sociaal Werkt, merken de drie studenten. Lilian: ‘Sommigen kijken je glazig aan als je erover vertelt, anderen vinden het heel leuk. Zelf zie ik in elk geval voordelen: je leert bijvoorbeeld meer mensen kennen aan wie je iets kunt vragen als je iets niet weet.’

Sociaal Werkt is te vinden op Facebook en Twitter en heeft sinds kort ook een kantoortje op locatie Museumpark.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top