Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr-verkiezingen: 214 studenten voor 10 zetels

Gepubliceerd: 7 December 2016 • Leestijd: 1 minuten en 11 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Aan de verkiezingen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr), die volgende week worden gehouden, doen 214 studenten mee. Namens de verschillende HR-locaties/kiesdistricten komen er, naast 10 medewerkers, uiteindelijk 10 studenten in de raad.

Illustratie vlag voor CMR verkiezing met verschillende symbolen erop

De Kralingse Zoom (inclusief WTC en Max Euwelaan) telt met 80 studenten de meeste kandidaat-leden, gevolgd door Academieplein (waar ook RDM Campus, Rochussenstraat, RMU en Pieter de Hoochweg bij horen) met 54 kandidaten. Deze twee kiesdistricten leveren na de verkiezingen 3 studentleden. Dat geldt ook voor Museumpark waar 45 studenten zich kandidaat stelden. Het kleinere Wijnhaven/Blaak wordt vertegenwoordigd door één student; 35 studenten zijn er kandidaat.

Negen medewerkers

Bij de docenten en andere medewerkers is Academieplein het kiesdistrict met de meeste kandidaten. Daar ‘vechten’ de volgende negen medewerkers om twee zetels: Kees van Wuyckhuyse, Steve Ekel, Joop Geerts, Jan Arndts, Marleen de Leeuw, Wim Nas, Christine Rietveld-Roedolf, Jan van de Werken en Renske Annevelink.

Op Museumpark worden drie zetels verdeeld en zijn er vijf kandidaten (Eduard Leijten, Ed Catijn, Arend Keemink, Arthur van der Molen, Berry Stam). Op de Kralingse Zoom valt er van de drie kandidaten (Sjoerd van Vliet, Helen de Haan-Cao en Maartje Fokkema) maar ééntje uit de boot, en op Wijnhaven/Blaak zijn er twee kandidaten (Patrick van Thiel en Sandra Hekkelman) en één zetel. Namens de ondersteunende diensten doen er zes medewerkers (Orhan Simsek, Jimmy Bhugwansing, Joeri Tilman, Kai Glerum, Petra van Gelderen en Simone Huijbregts – van der Hoofd) mee, twee ervan mogen na de verkiezingen in de raad.

Digitaal stemmen

Alle studenten en medewerkers ontvangen begin volgende week een mail met een link naar een formulier waarmee je kunt stemmen op kandidaten voor de medezeggenschapsraad. Je kunt stemmen op kandidaten uit jouw kiesdistrict. Gelijktijdig zijn er ook verkiezingen voor de verschillende instituutsmedezeggenschapsraden (imr) en het IOD (inspraakorgaan diensten). Stemmen kan van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 december. Maandag 19 december wordt tijdens een zogenoemd ‘election event’ de samenstelling van de nieuwe raad gepresenteerd.

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Demian Janssen

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top