Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Europese award voor De Rotterdamse Zaak

Gepubliceerd: 25 November 2016 • Leestijd: 0 minuten en 44 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Rotterdamse Zaak, een initiatief van onder andere de Hogeschool Rotterdam, heeft gisteravond in Bratislava de jaarlijkse European Enterprise Promotion Award (EEPA) in de wacht gesleept.

In De Rotterdamse Zaak helpen studenten van de HR (kleine) ondernemers met het op orde brengen van de financiële administratie, het opstellen van een ondernemersplan of de marketing van het bedrijf.

700 ondernemers

Inmiddels hebben studenten, met de hulp van oud-ondernemers, meer dan 700 ondernemers uit de regio Rotterdam ondersteund. In De Rotterdamse Zaak werken het Regionaal Bureau Zelfstandigen van de gemeente Rotterdam, ruim 20 gemeenten in de regio Rijnmond, Hogeschool Rotterdam en Stichting Ondernemersklankbord samen.

Juist de samenwerking tussen studenten, oud-ondernemers en ‘hulpbehoevende’ ondernemingen gaf voor de jury van deze Europese Prijs de doorslag. Wethouder Maarten Struijvenberg van werkgelegenheid en economie zegt erg trots te zijn. ‘Voor iedere stad en dus ook voor Rotterdam is aandacht voor deze groep ondernemers van belang. We doen dit samen met partners in de stad en delen graag onze kennis met andere steden. Het is absoluut een win-win situatie.’

De Europese Zaak

Het initiatief beperkt zich niet alleen tot Rotterdam. Een Friese en een Gelderse versie zijn nog dit jaar gestart en volgend jaar volgen meer regio’s. Mogelijk volgen er ook steden en regio’s elders in Europa.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top