Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Filmpje: Van je slaapkamer naar school in 1 seconde

Gepubliceerd: 15 March 2016 • Leestijd: 0 minuten en 49 seconden • Filmpje... Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In een flits van een seconde van je slaapkamer naar de hogeschool? In het filmpje dat zich in 2050 afspeelt, gemaakt door vier tweedejaars studenten mediatechnologie, kan het via portals.

Portals zijn magnetische velden die reizen in de tijd mogelijk maken. Dat gebeurt in films als Star Trek maar zou het in toekomst werkelijkheid worden? Tom Maarleveld, de student die in het filmpje van portals gebruik, maakt denkt van niet. ‘Nee, dat lijkt me niet realistisch. Maar als opdracht moesten we een filmpje maken dat zo onrealistisch mogelijk moest zijn. Daarbij moesten we ons richten op het jaar 2050.’

Tom deed dat voor het project ‘emerging media’ en samen Plaisir Nzuzi, Max Geraci en Samson Evertsz. Het filmpje was de eerste opdracht voor het vak dat de studenten tot de zomer volgen en dat moet leiden tot een reeks technologische toepassingen in het huis van de toekomst. Tom: ‘Het is bijvoorbeeld al mogelijk om de verwarming te regelen via je mobiel. Wij moeten nu een paar stappen verder denken op de weg die we zijn ingeslagen met de portals in 2050. Dit is natuurlijk behoorlijk ver gegrepen en onrealistisch maar stel dat dit in 2050 wel reëel is. Wat gaat dat veranderen in gebouwen en welke slimme toepassingen voor deze gebouwen kunnen wij bedenken? Een voorbeeld is moeilijk te geven omdat we op dit moment nog bezig zijn met het bedenken van ideeën.‘

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top