Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, wat moet ik met m’n vakantieliefde? 

Lieve Tosca,

Op vakantie ben ik verliefd geworden op een Portugese jongen. Een week lang waren we onafscheidelijk en dat was fantastisch, maar nu, terug in Nederland, is alles anders. We appen en Skypen elke dag, maar het voelt niet meer als toen. De afstand maakt het lastig. En nu de vakantie is afgelopen en de colleges weer beginnen, raken we elkaar iedere dag een beetje meer kwijt. Ik wil graag kijken of we een toekomst hebben samen, maar ik weet niet hoe lang dit nog leuk blijft. Hoort een vakantieliefde op vakantie te blijven of kan dit iets serieus worden?

Liefs, Romantica

LieveToscatypmachine1000

Lieve Romantica, 

Wat heerlijk dat je op vakantie zo verliefd bent geworden en wat fijn dat het ook nog eens wederzijds was. Jammer dat de glans er een beetje afgaat nu je terug bent in Nederland, maar eigenlijk is dat niet zo vreemd.

Op vakantie ben je ontspannen en doe je allemaal nieuwe dingen, hierdoor sta je meer dan normaal open voor een verliefdheid. Als je verliefd bent en je lover ziet, pompt je lijf allemaal stofjes je bloedbaan in waardoor je je fantastisch voelt. Zolang je elkaar ziet, komen er meer van die stofjes vrij. Als je elkaar niet ziet, mist je lijf die stofjes en voel je je down en neemt de verliefdheid af.

Omdat je al een tijdje niet meer in de buurt van je Portugees bent, neemt je chemische reactie op hem wat af. Het is dus niet raar dat je twijfelt over een gezamenlijke toekomst. De vraag of het iets serieus kan worden, kunnen jullie alleen samen beantwoorden. Of je deze vakantieliefde de kans wilt geven om tot iets serieus uit te groeien, ligt aan jou.

Je hoeft niet gelijk na te denken over een serieuze relatie, je kent die jongen eigenlijk helemaal niet. Begin te focussen op wat er nu is: Vind je het leuk om nu met hem te WhatsAppen, Skypen/FaceTimen of bellen? Mooi!
Als dat niet zo is, wordt jullie toekomst ingewikkeld, want de komende tijd ben je waarschijnlijk op deze manieren van communicatie aangewezen.

Heb je er lol in hem te spreken, blijf dat dan vooral doen. Je kan iedere dag beslissen te stoppen, je hoeft niet nu al de knoop door te hakken omdat je denkt dat je er misschien later geen plezier meer in hebt. Als je er niets meer aan vindt of geen tijd meer voor hem vrijmaakt, weet je eigenlijk al genoeg.

Als je elkaar over een paar weken nog steeds met veel plezier spreekt, zou je eens na kunnen denken over een gezamenlijke herfstvakantie (dat hebben ze daar toch wel?). Die begint al over een week of zeven. Zoek elkaar op en ontdek of jullie elkaar nog steeds leuk vinden. Zo ja: prima. Zo nee: jammer maar helaas.

Als jullie elkaar over een jaar nog leuk vinden kan je altijd kijken of een van jullie in het buitenland kan gaan studeren of dat migratie misschien een optie is. Succes met deze ontdekkingstocht.

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl

Je kunt ‘Lieve Tosca’ om raad vragen over liefde, leven, daten, uitgaan en seks. Want daar weet ze alles van. Nou, bijna alles.

Gepubliceerd: 31 August 2016 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top