Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Postcodeloterij pakt uit voor vluchtelingstudenten

Gepubliceerd: 28 January 2016 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De komende jaren krijgen vijfhonderd vluchtelingstudenten een mentor die hen wegwijs gaat maken in Nederland. De Postcodeloterij stelt daar 1,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Onderwijsvorm-1op1-begeleiding-demian

‘Een gigantisch feest’, was het bij de stichting voor vluchtelingstudenten UAF toen de loterij dinsdag bekendmaakte dat er geld zou komen voor het project refugees@campus. ‘Veel vluchtelingen moeten erg wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem en de omgangsvormen op hoger onderwijsinstellingen’, zegt UAF-directeur Mardjan Seighali. ‘Daarom willen wij hen koppelen aan een mentor, een student die hen wegwijs maakt op de instelling, de studievereniging, de sportclub en in de stad.’

500 mentoren
Na drie jaar zullen vijfhonderd vluchtelingstudenten aan een mentor zijn gekoppeld. ‘We leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan een snellere integratie van vluchtelingen, en daar is iedereen bij gebaat’, aldus Seighali.

Het geld van de Postcodeloterij komt op een goed moment. De komende jaren verwacht het UAF een flinke stijging van het aantal vluchtelingen dat in Nederland (opnieuw) wil studeren.

Meer Syriërs
In september 2015 begonnen 181 vluchtelingen met hulp van het UAF aan een Nederlandse hogeschool of universiteit en nog eens 59 gingen naar het mbo. De stichting geeft financiële steun en begeleidt hen bij de studie en het vinden van een baan.

Iraniërs zijn nog altijd de grootste groep, maar er komen steeds meer Syriërs bij. Zij zijn vaak hoogopgeleid, waardoor ze net als Iraniërs vrij snel aan een opleiding kunnen beginnen.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top