Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Liefde… op de hogeschool

Gepubliceerd: 14 February 2017 • Leestijd: 1 minuten en 44 seconden • Beeldreportage

Waar hebben ze elkaar ontmoet, waarom was het een match en hoe hielden ze het geheim voor klasgenoten? Allemaal vragen aan drie openhartige hogeschoolkoppels.

Foto van Birgit en Brian

Birgit van der Heide (22) vierdejaars international business and management studies en Brian van der Sluijs (23) vierdejaars vastgoed en makelaardij

Op 12 februari 2014 zagen Birgit en Brian de magische woorden ‘It’s a match!’ op hun smartphoneschermpjes verschijnen. Ze waren een match op Tinder en gingen op date en twee maanden later waren ze Facebookofficial. Het koppel heeft het leuk samen omdat ze elkaar vrijlaten op het gebied van werk, school en vrienden. En omdat ze elkaar ‘scherp houden’. Romantisch gedoe zoals Valentijn, daar houden ze niet van. Als het maar gezellig is, dan hebben ze het helemaal leuk. Zonder de datingapp hadden de HR-studenten elkaar waarschijnlijk ook ontmoet: ze volgden twee jaar geleden hetzelfde keuzevak, maar of het dan wat was geworden, is nog maar de vraag. ‘Je weet toch nooit of je elkaar dan op dezelfde manier bekijkt’, zegt Brian. Het stel gaat binnenkort samenwonen.

Foto van Amber en Rick

Amber Heuker (19) derdejaars fysiotherapie en Rick van der Stelt (21) vierdejaars watermanagement

Amber en Rick studeren nu allebei aan de HR, maar ontmoetten elkaar toen Amber nog op haar middelbare school in Spijkenisse zat. Ze zat in de feestcommissie en organiseerde een groot schoolfeest waar ook oud-leerlingen mochten komen. Rick ging als alumnus naar het feest, zag daar Amber in haar roze galajurk en was verkocht. Ze spraken na het feest af en ontdekten dat ze al járen een paar straten bij elkaar vandaan woonden. Toch hadden ze elkaar tot het feest nog nooit gezien. Nu zijn ze onafscheidelijk en op de dag dat de foto gemaakt werd, waren ze drie jaar bij elkaar. Voor een romantische avond hebben ze geen tijd, want ze zitten allebei tot over hun oren in de toetsen.

Foto van Laure en Rob

Laure van Rooij (24) vierdejaars communicatie en klasgenoot Rob Saathoff (26)

Laure en Rob zitten al vanaf het eerste jaar van hun opleiding bij elkaar in de klas en hadden direct een vriendschappelijke klik, maar het duurde toch bijna twee jaar voordat de vonk echt oversloeg. In februari 2015 werd er na een huisfeestje van klasgenoten voor het eerst gezoend, maar daarna was het niet direct aan. De twee gingen volop leuke dingen doen samen: wat drinken, een filmpje kijken, maar ‘daten’ durfden ze het niet te noemen. Vier maanden hielden ze hun romantische gevoelens verborgen voor hun klasgenoten. Die hadden wel door dat de twee tegenwoordig wel heel lang op school bleven hangen, maar verbonden er geen conclusies aan. Tot iemand er tijdens de eindejaars-bbq lucht van kreeg, toen wist binnen no time de hele klas het. En dat pakte goed uit: de twee zijn nu al bijna twee jaar gelukkig met elkaar.

Tekst: Tosca Sel
Fotografie: Frank Hanswijk

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Recente artikelen

Back to Top