Cover Profielen 140

Klik op de cover om het magazine te lezen of pak 'm uit de bakken.

Profielen | Profielen translated

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

Een verbindend klein karretje…

Gepubliceerd: 18 April 2017 • Leestijd: 0 minuten en 40 seconden • Nieuws

Hoe communiceer je met je familie als je geïsoleerd wordt verpleegd, bijvoorbeeld omdat je een beenmergtransplantatie ondergaat? Voor die vraag zochten studenten van de minor Silicon venturing Rotterdam een oplossing.

Plastic karretje met smartphone erop

Techneuten Joël en Anne stortten zich op de techniek, pedagogiekstudent Nadia dacht na over de interactie tussen patiënt en thuisfront en Sanza (accountancy) maakte het businessplan. Twee vrienden van Joël, die niet op de HR studeren, hielpen met het schrijven van de software en het bouwen van het ontwerp.

Het resultaat is het prototype Remote I. Het werkt zo: De patiënt maakt via een app verbinding met een mobiele telefoon die thuis in een klein karretje is geplaatst. De Remote I staat bijvoorbeeld op de keukentafel. Via de pijltjestoetsen op de laptop kan de patiënt het karretje besturen en dus kiezen met wie hij praat of wat hij wil zien. Een product dat mensen verbindt, vindt ook het Albert Schweitzer Ziekenhuis dat als pilot vijf stuks zal afnemen. Als de pilot slaagt, overwegen de studenten een doorstart van hun minorproject.

 

De projectgroep Remote I bestaat uit: Nadia Hagenbeek (pedagogiek), Sanza Koiter (accountancy), Anne van Tuyl (gezondheidszorgtechnologie, gzt) en Joël van der Weijde (gzt).

Reacties

Laat een reactie achter

 

Lees hier onze spelregels

Recente artikelen

Back to Top