Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Half miljoen spelers voor studentengame ‘We were here’

Gepubliceerd: 29 June 2017 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De door minorstudenten gemaakte game ‘We were here’ is op gameplatform Steam een zeer grote hit. De gratis game telt op dit moment meer dan 500.000 spelers.

Game 'We were here'

‘We were here’ is afgelopen najaar gemaakt door Hogeschool Rotterdam-studenten van de minor ‘game design and development’. In de game komen twee personen vast te zitten in een verlaten kasteel. Ze raken elkaar kwijt.

Een game in een horror-achtige omgeving

De twee personen, lees twee gamers, moeten met behulp van een voice chat elkaar helpen. Door puzzels op te lossen kunnen ze het kasteel weer uitkomen. Samen met een vriend in een horror-achtige omgeving iets oplossen, was er nog niet en blijkt nu een grote hit.

Docent Bob Pikaar vindt het zeer bijzonder. ‘Een half miljoen (!) downloads op gameplatform Steam! Voor een schoolproject! Een snelle crosscheck op Steamspy leert dat ‘We were here’ de best gedownloade en hoogst gewaardeerde indie game van Nederlandse bodem van 2017 is.’

De studenten hebben een financier gevonden

Van de 15 minorstudenten zijn er op dit moment nog 6 direct betrokken bij de game. Onder de noemer Total Mayem Games werken ze aan ‘We were here too’, een betaald vervolg (voor 9,99 euro) op de game die in augustus of september uit gaat komen. ‘Hij gaat door op hetzelfde thema’, vertelt Lucia de Visser, een van de betrokken studenten. ‘Maar de aanpak is wel professioneler. Zo zijn de details in de game naar een hoger niveau gebracht.’

Om ‘We were here’ nog verder te professionaliseren willen ze onder andere ook introvideo’s bij de game maken. De Visser: ‘Dus de art eromheen. Maar het is moeilijk om mensen te vinden die dat kunnen maken, en dan moet je denken aan illustratoren en animatoren.’

Bij het gamebedrijf werken studenten op vrijwillige basis

Hoewel het gamebedrijf inmiddels financieel wordt ondersteund, is voor het aantrekken van mensen nog geen geld. ‘Wij zelf doen ook nog alles op vrijwillige basis’, vertelt De Visser. ‘Op het moment dat de betaalde game uitkomt en het goed loopt, kunnen we misschien iets gaan verdienen.’

Inmiddels is Total Mayem Games wel uitgenodigd voor Indigo 2017, het grootste event voor games in Nederland. Daar hoopt het gamebedrijf, als ze dat voor elkaar krijgen, vrijdag 30 juni een goeie demo van ‘We were here too’ te kunnen laten zien.

Jos van Nierop
Bron: Control-online.nl

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top