Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam doet weer mee aan de Roparun

Gepubliceerd: 14 February 2017 • Leestijd: 1 minuten en 13 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Na drie jaar afwezigheid doet er weer een HR-team mee aan de Roparun. Het team, dat bestaat uit 25 docenten en andere medewerkers, voerde vandaag een van haar eerste inzamelacties. Voor 2 euro kon je een Valentijnsfoto laten maken voor je al dan niet geheime liefde.

De Roparun is een sponsorloop (van Parijs naar Rotterdam of van Hamburg naar Rotterdam) in estafettevorm waarbij geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. De Hogeschool Rotterdam was jarenlang met een team vertegenwoordigd, maar dat stopte bijna vier jaar geleden. Financieel en organisatorisch kregen de lopers en andere vrijwilligers het niet meer rond.

Zonde

Maar tijdens het Pinksterweekend, begin juni, loopt er dus weer een team van Hamburg naar Rotterdam. ‘Ik had het met een paar nieuwe docenten over de Roparun, en toen vonden zij het erg zonde dat we er als hogeschool niet meer aan meedoen’, vertelt Christine Rietveld-Roedolf, teamcaptain en samen met Kitt Bosman de enige van het ‘oude’ team. Wel wordt het team geadviseerd door een paar andere ‘ouwe rotten’.

Rietveld: ‘De sponsoring is nog steeds lastig maar we zetten ons hele netwerk in en organiseren allerlei acties. Studenten hebben al geld opgehaald en vandaag is er dus de Valentijnsactie. Ook doen we mee met de nationale pannenkoekendag op 24 maart. In samenwerking met cateraar Ladagerie gaan we in de kantines op Rochussenstraat en Museumpark pannenkoeken bakken voor het goede doel.’

Wegduiken

Ladagerie sponsort het team ook tijdens de run, met eten en drinken. De Hogeschool Rotterdam sponsort het team met het inschrijfgeld dat 3300 euro bedraagt. Geld is er ook nodig voor onder andere de te huren bus en uiteraard wil het team zoveel mogelijk geld ophalen. Rietveld: ‘De bedoeling is ook dat alle 25 leden van het team, lopers en begeleiders, actief meedoen met inzamelen; een beetje wegduiken is er niet bij.’

Het team van 25 is compleet en er is ook een reservelijst, maar als er mensen zijn die mee willen doen, kunnen ze ook op die reservelijst. Rietveld: ‘Laat het ons maar weten, het kan altijd zijn dat er mensen uitvallen.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top