Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kunstcommissie HR kijkt nu ook naar ‘kunst’ van productontwerpers

Gepubliceerd: 23 June 2017 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De kunstcommissie die werken aankoopt voor de collectie van de Hogeschool Rotterdam beperkt zich niet langer tot kunst van afgestudeerde WdKA’ers. Ook werk van bijvoorbeeld industrieel productontwerpers komt in aanmerking.

Pixelvaas van Sander Lorier - oud-student industrieel productontwerpen
Pixelvaas – Sander Lorier

Dat werd gistermiddag duidelijk tijdens een bijeenkomst waarop de website van de kunstcommissie werd gelanceerd. Op deze site staan alle kunstwerken die in het bezit zijn van de HR en in de meeste gevallen ook ergens op een hogeschoollocatie hangen, of staan.

Ook op andere plekken dan de WdKA is er kunst

Tot voor kort betrof dat alleen werk gemaakt door kunstenaars die ooit aan de Willem de Kooning Academie studeerden. ‘Maar we hebben de aandacht iets verlegd’, vertelde Jan van Heemst, voorzitter van de kunstcommissie, gisteren. ‘We willen laten zien dat er ook op andere plekken mooi werk wordt gemaakt.’

In eerste instantie wordt gedacht aan producten die afgestudeerden van de opleiding industrieel productontwerpen (ipo) maken. Van Heemst: ‘Maar het kan bijvoorbeeld ook om een architect gaan die een fabelachtige maquette heeft gemaakt. Het accent zal overigens wel bij de WdKA blijven liggen.’

Zeefdrukken van Barbara Helmer
Zeefdrukken van Barbara Helmer

Studenten en medewerkers kunnen kunst kopen

De bijeenkomst van gisteren was het startsein van nog een ander initiatief van de kunstcommissie: de verkoop van kunst exclusief aan studenten en medewerkers van de HR. Aan drie kunstenaars is gevraagd werk te maken in een kleine oplage. Eén werk uit die oplage koopt de commissie aan voor de HR, de andere werken zijn voor geïnteresseerde studenten en medewerkers.

Silvia B. maakte een fotodrieluik, ingelijst aan te schaffen voor 785 euro. Wil je een van de drie werken, dan komt dat op 275 euro. De zeefdrukken van Barbara Helmer zijn te koop voor 375 euro per stuk. Kunstenaar nummer 3 is niet geheel toevallig een oud-student industrieel productontwerpen: Sander Lorier. Hij vervaardigde een zogenoemde pixelvaas, aan te schaffen voor 99 euro.

Informatie over de aankoop van de werken is te vinden op Hint.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top