Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lage score Keuzegids reden voor heroverweging masters

Gepubliceerd: 3 April 2017 • Leestijd: 1 minuten en 3 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De laatste plek voor de masters van de Hogeschool Rotterdam in de Keuzegids is voor het bestuur reden om het aanbod van masters tegen het licht te houden.

Zie correctie en aanvulling van 4 april 2017 onderaan dit artikel.

Het college van bestuur laat alle masters hun eigen kwaliteit en de betaalbaarheid evalueren en zal zich bij iedere master afvragen ‘waarom wij deze master als hogeschool moeten aanbieden’. Dat deelde cvb-voorzitter Ron Bormans vandaag mee aan de centrale medezeggenschapsraad (cmr).

De masters moeten zichzelf kritisch doorlichten na een lage score van de HR-masters in de Keuzegids*. Van alle hbo-instellingen scoren de masters van de Hogeschool Rotterdam het laagst, bleek begin maart uit de Keuzegids Masters 2017. De Keuzegids zag een aantal topopleidingen op deze hogeschool, zoals autonoom met 102 punten, maar het deelde ook een paar stevige onvoldoendes uit. Zo kreeg de master media design een score van 46 van de 100 punten en logistics management 34. Consultancy en entrepeneurship scoort 40 punten en veel andere opleidingen scoren tussen de vijftig en zestig punten.

‘Alleen goede masters aanbieden’

‘We hebben als hogeschool de visie dat we alleen goede tot zeer goede masters willen aanbieden’, zei Ron Bormans tegen de cmr. ‘In sommige gevallen doen we het uitstekend, maar in andere gevallen niet.’

Het college heeft nog niet het besluit genomen om te stoppen met bepaalde masters. Mocht het zover komen, dan wil het bestuur een besluit hierover ook aan de cmr voorleggen.

Olmo Linthorst

Correctie en aanvulling: het besluit om het masteraanbod te heroverwegen is al genomen op 7 februari dit jaar, enkele weken voor de Keuzegids uitkwam, laat de HR weten. Het oordeel van de Keuzegids was voor de HR vooral een bevestiging van de noodzaak om de masters nog eens tegen het licht te houden.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top