Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zwart logo Profielen

Meer over:  

#ov-kaart #stufi #studietips #leenstelsel #buitenland #web app installeren

RICC, dag 1: HR-team verliest van de Denen

Gepubliceerd: 14 November 2017 • Leestijd: 2 minuten en 4 seconden • Nieuws

Maandag 13 november is de Rotterdam International Case Competition, georganiseerd door Hogeschool Rotterdam, van start gegaan. Op de eerste dag verloor ons HR-team van het Deense IBA-team.

Het HR-team zit in een poule met een Deens, Canadees en een Amerikaans team en zal dus tenminste drie keer met een casus aan de slag gaan. Hun eerste tegenstander is het team van de International Business Academy (IBA) uit Denemarken. Beide teams moeten aan de slag met een casus van bouwconcern Royal BAM Group die alles te maken heeft met de veranderende markt.

Het is drie uur en de Richard Krajicek-kamer op locatie Max Euwelaan loopt langzaam vol. Overal dwarrelen vrijwilligers in rode shirts rond om het evenement in goede banen te leiden. Vooraan in het lokaal zit de viertallige jury. Onze host, ook een studentvrijwilliger, vertelt beleefd wat we al weten: dat we over twintig minuten beginnen. Dan zijn ze daar opeens: het team van Hogeschool Rotterdam komt bijna geruisloos het lokaal binnen. Ze schudden de jury de hand en kijken geconcentreerd voor zich uit.

Twintig minuten

De host vertelt dat het team twintig minuten heeft voor de presentatie en ‘not a second longer’. Het team, bestaande uit Lars Vonk, Tiana Schipper, Bart Scheffers en Ankie Lemmens,  stelt zich voor als het fictieve consultancybedrijf Lumative Consultancy. Ankie begint: ‘Some say: never look back at the past, we say: build on our past.

Je merkt dat er een gezonde spanning in het kleine lokaaltje hangt, maar de studenten delen hun bevindingen en ideeën vol overtuiging. Nadat ze hun drie opties voor BAM hebben uitgelegd, zwaait de host met een bordje dat ons vertelt dat we nog tien minuten hebben. Ze zijn net niet door hun presentatie heen als hét piepje klinkt: de tijd is om.

Verdiend winnen

Naderhand verzamelt het team zich in zijn eigen lokaal samen met coach Daan Gijsbertse. Hij heeft zowel de presentatie van zijn team als dat van het Deense team gezien en heeft een goed gevoel over de uitslag. ‘Jullie zouden nu verdiend winnen’, zegt de coach. Bart vertelt dat hij het een lastige case vond. ‘Die case had wel 26 pagina’s, het duurde al een uur voordat je het überhaupt gelezen had. Toen ik de envelop openmaakte, dacht ik echt: holy shit.’ De wandelgangen vertellen ons dat het Deense team ook moeite had met deze BAM-casus.

Dan is het tijd voor de uitslag. De teams verzamelen zich met hun coaches en het overige publiek in het benauwde lokaaltje. De jury houdt het kort en vertelt in een zin dat het Deense team de meeste punten krijgt. Na nog geen minuut staat iedereen enigszins verward weer buiten.

Betere oplossingen

Coach Gijsbertse is het niet eens met de jury. Volgens hem waren de Denen dan wel sterker in de analyse, maar had zijn team betere oplossingen. Lars reageert: ‘We hadden een degelijke presentatie en het voelde goed. Maar het werd niet als zodanig beoordeeld door de jury.’

De HR-studenten hadden deze uitslag niet zien aankomen. De coach vraagt het team bijeen en zegt dat ze nu even samen moeten zijn.

Ontzettend balen voor het team dus, en toch moeten ze zich alweer opmaken voor de volgende competitiedag. Dan moeten ze strijden tegen het Canadese team van de Wilfrid Laurier University.

Zoë Cozijnsen

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over ons spelregels

Back to Top