Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Rochussenstraat: ‘Als er een stopcontact zit, moet ie het doen’

Gepubliceerd: 30 May 2017 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het tekort aan stopcontacten op locatie Rochussenstraat wordt aangepakt. De afdeling FIT gaat er komende zomer voor zorgen dat de stekkerdozen bij alle zitjes in de gangen het weer doen.

Een paar weken geleden zijn op de tweede verdieping een groot aantal stopcontacten van die zitjes weer aangesloten. Maar nog niet allemaal, blijkt nu. Ook op andere verdiepingen werkt nog niet alles. En dus houden de klachten van studenten die hun laptop willen opladen aan.

Komende zomer worden alle stopcontacten aangesloten

‘Daarom gaan we in de zomervakantie op de hele locatie checken of de stopcontacten het doen’, vertelt technisch beheerder Marcel Peters. ‘Want als er een stopcontact zit, moet ie het ook doen. Zo niet, dan moet ie gemaakt worden.’

In de muur waar het zitje tegenaan staat, zal niet altijd een wandcontactdoos zitten. Zulke contactdozen gaan technische mensen van FIT komende zomer aanbrengen. Peters: ‘Dat doen we via elektriciteitspunten uit het plafond. Dat is redelijk makkelijk te doen.’

Ook klachten over stroomvoorzieningen in klaslokalen

Klachten over een tekort aan stopcontacten zijn er ook over de klaslokalen en collegezalen. Dat tekort aanpakken is lastiger, vertelt John van Hooidonk, facility manager op locatie Rochussenstraat. ‘Doordat de wandcontactdozen in de muren zitten, moeten de snoeren door het gangpad om bij de stroom te kunnen. Uit veiligheidsoverwegingen mag dat niet.’

Het aanleggen van stroompunten bij de zitjes in de collegezalen is ook een optie. Peters: ‘Alles is mogelijk maar dan moet de vloer open en daar is geld voor nodig.’

Geen geld om tekort in lokalen aan te pakken

Geld dat er voor dit doel niet is, werd al eerder duidelijk. Alleen als er grote verbouwingen op de locatie gepland zijn, zou het tekort aan stopcontacten in de collegezalen aangepakt worden.

Toch wordt er volgende maand gepraat over meer stopcontacten op de locatie, heeft Arjan Klaassen, studentlid in de instituutsmedezeggenschapsraad (imr) van de directie van IvG gehoord. Klaassen: ‘Ik vind dat er vooral in collegezalen te weinig contactdozen zijn; de zitjes zijn maar een klein probleem.’ Ook Victor, die eerder een petitie startte over het tekort, focust zich op de lokalen.

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Bart Zwart

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top