Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Een politieke partij beginnen is een flinke onderneming’

Rinaldo Valck is vierdejaars watermanagement. Met twee vrienden heeft hij een politieke partij opgericht: De Nieuwe Rotterdamsche Partij.

‘Ik vind het leuk om politiek bewust bezig te zijn. Met mijn vrienden kijk ik weleens naar raadsdebatten en dan hebben we het idee dat jonge mensen daar worden overgeslagen. Het zijn vooral veertigers en vijftigers die er debatteren. Over zoiets als studentenhuisvesting hoor je niet veel. Daarom zeiden we tegen elkaar: Misschien kunnen we iets veranderen door zelf een partij te starten.

‘D66 of GroenLinks passen het beste bij mij. Maar ik vind dat de jongerenafdelingen van bestaande partijen te weinig invloed hebben. Als eigen partij kun je meer en word je niet geremd door de gevestigde orde. Een partij beginnen is trouwens best een flinke onderneming. Je moet een ‘politieke groepering’ oprichten, je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je moet bij de notaris langs en dan moet je nog ondersteuningsverklaringen verzamelen.

‘Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet het wel doen. Ook in de campagne gaat veel tijd zitten. Zelf hoef ik niet per se in de raad te komen, maar ik vind het wel belangrijk om mee te praten en op te komen voor jonge mensen.’

Lees het uitgebreide interview op de site van Profielen.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Hans Reitzema

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Wil je Humans of HR volgen? Dat kan via humansofhr.nl, via Instagram of de Facebookpagina. Meer lezen over Humans of HR? Dat kan hier.
Gepubliceerd: 15 March 2018 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top