Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Geen geld voor kortere wachttijden bij DUO

Gepubliceerd: 28 September 2018 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De bezuinigingen op het hoger onderwijs treffen studenten soms onverwacht: ze hangen bijvoorbeeld heel lang in de wacht als ze DUO bellen. Minister Van Engelshoven wil graag helpen, maar heeft te weinig geld.

‘Ik zou graag meer willen doen om de telefonische bereikbaarheid te verbeteren, maar ik heb daar nu niet de financiële ruimte voor’, schrijft minister Van Engelshoven in antwoord op Kamervragen van de SP over de lange telefonische wachttijden bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

DUO nam vorig jaar al tientallen medewerkers aan

Vorig jaar heeft ze er wél geld vrijgemaakt en daarmee kon DUO sinds de zomer van 2017 tientallen extra medewerkers in vaste dienst nemen (75 fte). Dat heeft gewerkt: in de eerste maanden van dit jaar waren de wachttijden aan de telefoon geslonken tot gemiddeld 5 minuten.

Maar afgelopen zomer was het opnieuw raak: in de tweede helft van augustus, traditioneel de piektijd bij DUO, hingen bellers gemiddeld 33 minuten in de wacht. Dat komt doordat er dit jaar meer (internationale) studenten belden, schrijft de minister, en bovendien was er geen geld voor extra uitzendkrachten, die normaalgesproken in de zomer de telefoondesk komen versterken.

‘Door tegenvallers in de ramingen van de leerlingen- en studentenaantallen had ik geen ruimte binnen de begroting om deze zomer tijdelijk extra personeel in te zetten’, schrijft Van Engelshoven.

Minister vestigt hoop op nieuw computersysteem

Ze vestigt haar hoop nu maar op het nieuwe computersysteem van DUO. Als (oud-) studenten meer zaken online kunnen regelen, zullen ze minder vaak bellen en lopen de wachttijden terug, is het idee. Zeker als ook de medewerkers van DUO gewend zijn aan het nieuwe programma.

Van Engelshoven verzekert dat ze de wachttijden bij DUO, en de invloed daarop van het nieuwe computersysteem, scherp in de gaten houdt. Komend voorjaar besluit ze of er opnieuw maatregelen nodig zijn.

HOP, Steffi Weber

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top