‘Zo leuk om gelijkgestemden te ontmoeten’
Duygu Yildirim (29) is stagecoördinator aan de HR-opleiding entrepreneurship en de nummer 3 op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid in Rotterdam.
‘De PvdA is de partij waarmee ik opgegroeid ben. Het sociale, het oog hebben voor elkaar, dat was bij ons thuis heel belangrijk. Mijn vader werkt in de bouw en is echt van het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Als hij thuiskwam uit z’n werk ging hij ‘s avonds nog de kapotte keuken van een oud buurvrouwtje repareren. Zo is hij. En zo is mijn moeder, zo zijn mijn zus en broertje en zo ben ik.
‘Ik kom uit een heel normaal gezin. Mijn vader is een harde werker, van hem heb ik m’n no-nonsensementaliteit. Mijn moeder is een slimme vrouw die van weinig altijd wat wist te maken. We hadden het thuis niet breed, maar ik ben nooit wat tekortgekomen. Ik heb een fijne jeugd en een supergave studententijd gehad. Ik heb rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Mijn zus – die in Leiden psychologie studeerde – heeft mij een keer tram 7 laten zien en vanaf daar heb ik alles zelf opgepakt.
‘Als ik in de raad kom dan zal ik wellicht wat minder op de HR zijn. Gemeenteraadslid ben je niet fulltime, maar ik zal me dan nog meer met politiek gaan bezighouden dan nu. Sinds m’n kandidaatstelling zit ik in een aantal PvdA-appgroepen. Er gaat een wereld voor me open. Zo leuk om gelijkgestemden te ontmoeten die ook zo bevlogen zijn. En het allermooiste vind ik dat ik dan mag doen wat ik het allerliefste doe: met mensen praten en samen naar oplossingen zoeken.’
Lees het uitgebreide interview met Duygu op de site van Profielen
Tekst: Tosca Sel
Fotografie: Rossi and Blake
Mooi verhaal en veel succes. Investeren in een stad is investeren in mensen. Geef die mensen een rol en zeggenschap over hun eigen leven en habitat. Laat het idee los dat je het zelf als overheid beter weet, Help de stad te worden zoals ze zelf wil zijn. Heb vertrouwen in die mensen ook al wat dat wel eens niet zoals je zou hebben gewild. Dat is wat de nieuwe politiek moet zijn, het nieuwe bestuur, de nieuwe raadden ambtenarij. Niet over de mensen maar voor en achter de mensen. Alleen dan kan beweging ontstaan, in en vanuit de samenleving voor de samenleving. Glocal en supportive. Zoals je vader.