Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Geen instemming cmr met werkdrukbeleid vanwege ‘grote zorgen’ over medezeggenschap

Gepubliceerd: 28 May 2019 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) wil pas instemmen met het werkdrukbeleid als duidelijker wordt hoe de kwaliteit van instituutsmedezeggenschapsraden (imr’en) kan worden verbeterd. De imr’en zijn volgens de cmr niet toegerust om de door het cvb bedachte rol te vervullen.

Werkdruk HR, foto door Lauranne Cox

‘We hebben wel vertrouwen in de raden maar ze moeten beter gefaciliteerd worden’, stelde cmr-lid Ed Catijn gisteren tijdens de cmr-vergadering. De imr’en krijgen volgens Catijn door de decentralisatie steeds meer werk op hun bordje.

‘Niet alle raden volledig bezet’

Binnenkort moeten ze bijvoorbeeld wat gaan vinden van het strategisch hrm-beleid en als het aan het cvb ligt, moeten de imr’en over werkdruk in overleg met onderwijsteams. Catijn: ‘Dan moet je ze wel faciliteren, in tijd, maar ook in geld. En je moet werken aan professionalisering. Bovendien zijn niet alle raden volledig bezet.’

Tot nu toe zijn imr’en vooral de gesprekspartners van de instituutsdirecteuren. In het voorgenomen werkdrukbeleid wordt hun rol groter en moeten ze ook in overleg met de management- en onderwijsteams. Catijn: ‘Dat betekent een extra tijdsinvestering en ze moeten iets gaan doen wat ze niet gewend waren te doen. Daar moeten we ze mee op weg helpen.’

Verbazing bij het cvb

Tijdens de cmr-vergadering van gisteren wist de cmr het college van bestuur (cvb) te bewegen om met een notitie te komen over de rol en de facilitering van de imr’en. Tot verbazing van het cvb was die toezegging voor de raad niet voldoende om in te stemmen met het werkdrukbeleid.

Collegevoorzitter Ron Bormans: ‘Jullie doen iets geks: jullie stemmen niet in met het werkdrukbeleid terwijl wij een stap maken en jullie het inhoudelijk eens zijn met dat beleid.’

De cmr wil echter eerst de beloofde notitie zien. Catijn: ‘We begrijpen dat het wringt, maar stemmen nu niet in omdat we grote zorgen hebben over de decentrale raden.’

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Lauranne Cox

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top