Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten zamelen winterjassen in voor Rotterdamse daklozen

Gepubliceerd: 20 December 2019 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het is weer december, voor de meeste mensen een tijd van gezelligheid en samenzijn, voor sommigen een tijd van overleven in de kou. HR-student Neslihan Aslan helpt bij het inzamelen van warme winterkleding voor daklozen.

spelregels voor aanbieden winterkleding
Momenteel telt Nederland ruim 40.000 mensen zonder een dak boven hun hoofd. De Rotterdamse multiculturele studentenvereniging Avicenna startte in samenwerking met hulporganisatie Islamic Relief Nederland met het inzamelen van winterjassen en andere warme kleding voor daklozen in Rotterdam en Amsterdam.

Neslihan Aslan, student accountancy op de Hogeschool Rotterdam, is als lid van de liefdadigheidscommissie van Avicenna betrokken bij het project. ‘We zijn het project gestart onder het motto ook een verschil te maken in een welvarend land als Nederland, want ook hier heeft niet iedereen het even breed. Het is belangrijk dat ook deze mensen de winter warm door kunnen komen. Hiermee krijgen jassen bovendien een tweede leven en dragen we ook bij aan een beter milieu.’

Wie verzamelt de meeste jassen?

De inzameling wordt volgens Aslan gestimuleerd door een heuse challenge: welke stad zamelt de meeste jassen in? ‘We gaan nu richting het einde van de actie en Amsterdam ligt iets voor op ons. Het belangrijkst is dat mensen hierdoor worden getriggerd om juist meer jassen in te leveren.’

Na het verzamelen en sorteren zullen de jassen worden ingeleverd bij daklozencentra in Amsterdam. ‘In Rotterdam gaan de verzamelde jassen naar de Pauluskerk, zij zorgen voor de verdeling onder daklozen’, legt Aslan uit. De Pauluskerk zet zich regelmatig in voor deze groep en organiseert sinds 2016 elk jaar een Rotterdamse Daklozendag.

Heb je nog een goede, warme winterjas liggen of een muts, sjaal, handschoenen of stevige broek? Al deze spullen kunnen nog op de volgende data op verschillende locaties in Rotterdam worden afgegeven.

Erasmus MC, onderwijscentrum – vrijdag 20 december 14.00 – 15.00 uur
Rotterdam Centraal – dinsdag 24 en vrijdag 27 december 15.00 – 17.00 uur

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top