Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
14 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nieuwe Hint-pagina moet hulp voor studenten makkelijker vindbaar maken

Gepubliceerd: 31 October 2019 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Nieuws

Loop je als student studievertraging op, ervaar je faalangst tijdens een tentamen of kom je in de knel door persoonlijke omstandigheden? De nieuwe Hint-pagina Hulp bij Studie wijst de weg naar de juiste hulp en informatie.

Volgens Student aan Zet-coördinator Ivar Janssen stond veel informatie over deze onderwerpen verspreid op verschillende pagina’s, was er sprake van dubbelingen of was de informatie verouderd. Studenten klaagden dat studiegerelateerde informatie vaak onvindbaar was op Hint. ‘Samen met een focusgroep van studenten hebben we gekeken naar hoe dit overzichtelijker kon worden gemaakt’, zegt Janssen.

‘De pagina moest aansprekend zijn voor studenten. Daarnaast hadden we het doel dat de pagina praktisch en samengebundeld moest zijn, zodat up-to-date informatie makkelijk vindbaar is op Hint’, aldus Janssen. Studenten kunnen via de pagina informatie vinden over thema’s als stress, schulden, AD(H)D, mantelzorg, LHBTI+, taalhulp, studeren met een beperking en studiekeuze.

Zelfhulpmodules

Op de startpagina van Hulp bij Studie kun je zoeken op thema, maar ook direct een afspraak maken met een decaan of online workshops volgen, e-learningmodules waarmee je zelf aan de slag kan met problemen als geldzorgen of rouwverwerking.

De HbS-pagina staat sinds september online maar krijgt al veel positieve reacties. ‘De pagina is nog niet af en wordt nog doorontwikkeld’, vertelt Janssen. ‘Er worden nieuwe relevante themapagina’s toegevoegd en de huidige themapagina’s worden aangevuld met nieuwe informatie. Zo blijven studenten en medewerkers goed ondersteund binnen de HR.’

De projectgroep Hulp bij Studie roept studenten en medewerkers op om feedback op de pagina te geven en ook workshops en activiteiten rondom gerelateerde thema’s door te geven, zodat deze tijdig kunnen worden gemeld op de pagina. Dat kan via hulpbijstudie@hr.nl

Tekst: Asli Kösker
Beeld: Hulp bij Studie

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top