Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Reorganisatie HRBS stap verder na instemming imr

Gepubliceerd: 26 April 2019 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS) zal met ingang van komend studiejaar een feit zijn. Dat werd mogelijk nadat de HRBS-instituutsmedezeggenschapsraad (imr) in oprichting onlangs instemde met deze reorganisatie.

Die instemming was niet unaniem. De afgevaardigden van de imr van RBS hebben namens hun achterban tegengestemd, vertelt imr-voorzitter Kim Niersman. ‘Dat hebben ze gedaan omdat de medewerkers van RBS pas in de tweede sollicitatieronde in aanmerking komen voor de nieuwe HRBS-brede ondersteunende functies. Het gaat bijvoorbeeld om de eerstelijns adviseur kwaliteitszorg.’

‘Rust en ruimte’ om opleidingsprofiel te ontwikkelen

Het feit dat medewerkers van RBS pas in tweede instantie aanspraak kunnen maken op deze functies is het directe gevolg van het eerder genomen besluit om dat instituut pas later te laten aansluiten bij HRBS, dat aanvankelijk zal bestaan uit IFM, COM en IBK. RBS krijgt ‘rust en ruimte’ om het nieuwe opleidingsprofiel voor international business (het profiel voor alle internationale opleidingen) te ontwikkelen.

Voor de meerderheid van de imr was de aparte rol van RBS geen reden om het instemmingsverzoek af te wijzen. De imr is het eens met de ingeslagen weg en vindt dat er goede inhoudelijke discussies over zijn gevoerd. Niersman: ‘Daarnaast hebben we van het collegebestuur en kwartiermaker Fred Feuerstake de toezegging gekregen dat RBS niet pas over vier jaar maar indien mogelijk al over twee jaar zal aansluiten. Ook is aangegeven dat de RBS-medewerkers, zoveel als mogelijk is, bij de invulling van de business school worden betrokken.’

Al eerder werd duidelijk dat RBS vanaf het begin wel wordt betrokken bij de nieuwe organisatie van het minorenonderwijs, met een HRBS-breed interdisciplinair aanbod.

Geen gedwongen ontslagen

Een belangrijk onderdeel van het samengaan is de grotere organisatiekracht die onderwijsteams krijgen. Daarbij zullen de teams nadrukkelijker zelf hun ondersteuning moeten kunnen regelen en ook samenwerking gaan zoeken buiten hun huidige instituut. Bij de RBS wordt deze verandering nog niet ingezet.

De samenwerkende opleidingsteams kunnen gebruik gaan maken van een nieuwe supportstructuur, bestaande uit vier supportunits: ondersteuning, onderwijslogistiek, connect en pfk (personeel, financiën & kwaliteit). De formele reorganisatie heeft uitsluitend betrekking op de directie en de medewerkers in de ondersteuning; het uitgangspunt is dat daarbij geen gedwongen ontslagen vallen.

Tekst: Jos van Nierop

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top