Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Student van het Jaar 2019: Finalist #5 Gary Mantiri

Gepubliceerd: 16 December 2019 • Leestijd: 3 minuten en 23 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wie van de 24 genomineerden gaat er met de eretitel Student van het Jaar 2019 vandoor? In deze laatste lesweek van 2019 maken we de top 5 bekend. Op nummer 5: Gary Mantiri (26). Deze tweedejaars communicatiestudent stond bekend als Gary de Gamer, maar werkt nu harder dan ooit.

portret van Gary Mantiri

Wat doe je allemaal naast school?

‘Ik begon de opleiding in het eerste jaar rustig, maar op een gegeven moment pakte ik allerlei kansen. Ik werd aangesteld als klassenvertegenwoordiger, gevraagd voor de opleidingscommissie en ben voorzitter geworden van studievereniging WIJSz. Gedurende het jaar ben ik naar nog meer uitdagingen op zoek gegaan. Als peercoach ondersteun ik nu eerste- en tweedejaarsstudenten en als ambassadeur vertegenwoordig ik de opleiding tijdens open dagen, proefstuderen en studievoorlichting. Daarnaast zet ik me samen met de voorzitters van andere studieverenigingen in om studiegerelateerde activiteiten te organiseren. En in samenwerking met Student aan Zet ben ik bezig een event te organiseren voor alle studenten van de hogeschool.

Ik vind het oprecht mooi wat de opleiding biedt en ik vertel het ook met trots aan anderen. Via de studievereniging en peercoaching probeer ik studenten te motiveren, verbinden en ook te laten zien waar ik zelf vandaan kom.’

Waar ‘kom je vandaan’?

‘Voordat ik aan deze studie begon, had ik een moeilijke tijd. Zeven jaar lang was ik gameverslaafd. ’s Ochtends at ik snel een hap en dan ging ik gamen totdat mijn ouders thuiskwamen van hun werk. Daarna ging ik even eten en weer verder met gamen totdat ik moe werd. Elke dag, vaak tot diep in de nacht. Met Fifa zat ik bij de laatste acht van Nederland en met Call of Duty stond ik ook altijd hoog in de rankings. Dat was mijn wereldje. Ondertussen maakte ik niets mee van school. Ik kwam van het vwo en zat uiteindelijk op mbo-niveau 1.

Toen ik 25 was, merkte ik dat mijn ouders verdrietig en teleurgesteld waren door mijn verslaving, en om me heen zag ik vrienden verder gaan met hun leven en bijvoorbeeld een huis kopen. Ik dacht: wil je je hele leven als Gary de Gamer gezien worden of wil je echt iets bereiken? Dat laatste, besloot ik op een dag. Ik heb de knop omgezet en ben gestopt met gamen. Vanaf toen ben ik me volop gaan focussen op school. Ik wilde mijn ouders trots maken.

Het was een nieuwe start en het begin van het eerste jaar van de opleiding communicatie. Ik dacht: Of ik ga er nu wat van maken of het wordt helemaal niks. Dat wilde ik niet, ik wilde nu echt serieus zijn.’

Computer bij het grofvuil gezet?

‘Nee, ik heb mijn Playstation niet weggedaan. Ik laat hem juist staan. Ik wilde mezelf testen en ik heb dat ding tot nu toe nog steeds niet aangeraakt. Ik ben 26, het werd een keer tijd.’

Hoe ging het op de hogeschool?

‘Ik merkte aan het begin wel dat ik moeite had met ‘leren leren’. De peercoaches hebben me toen goed geholpen en ik heb ook van anderen en van de leraren geleerd.

Mensen zagen op een gegeven moment dat ik goed bezig was en zo kwamen al die andere dingen die ik nu doe ook op mijn pad. Met trots heb ik mijn propedeuse in het eerste jaar behaald.’

Waarom koos je voor communicatie?

‘Ik wil een verbindende factor zijn. Ik las dat je met communicatie mensen in beweging kan brengen. Dat deed ik ook met gamen: in teams samenwerken. Ik wilde ook altijd aan de top zitten. Ik deed dit online op het hoogste niveau en ik dacht: wat nou als ik dat ook met school kan doen, alles eruithalen? Ik merk dat er toch veel raakvlakken zijn met het gamen. Het samenwerken en als team zo goed mogelijk proberen te presteren. Juist als je als team samenwerkt kan je tot mooiere dingen komen.’

Hoe is je leven veranderd?

‘Ik merk dat ik nu meer waardering krijg. Mensen nemen me nu serieus. Eerder noemden ze me Gary de Gamer, en nu is het gewoon Gary voor iedereen. Ik vind het mooi om nu een verbindende factor te zijn en ik ben vooral trots op waar ik nu sta ten opzichte van het begin van het jaar. Mijn ouders zijn trots op me.

Ik wil graag aan iedereen een boodschap meegeven: wees positief, zet door, wees transparant en onderscheidend op een eigenwijze manier. En blijf vooral jezelf!’

Over de Student van het Jaar 2019-verkiezing
Profielen organiseert deze verkiezing in 2019 voor het eerst om opvallende hogeschoolstudenten in het zonnetje te zetten. Nadat de redactie op 6 november de hele hogeschoolgemeenschap opriep zijn/haar Student van het Jaar te nomineren, stroomden de mails binnen. Maar liefst 24 studenten werden genomineerd en het ene verhaal was nog indrukwekkender dan het andere.
Na de stemronde gingen de vijf studenten met de meeste stemmen naar de finale. Ze zijn geïnterviewd door Humans of HR-interviewer Wietse Pottjewijd en op basis van deze interviews en de oorspronkelijke nominaties beoordeelde de redactieraad van Profielen (bestaande uit een externe journalist, twee HR-opleidingsdirecteuren en twee HR-studenten) als jury de finalisten. Gary Mantiri eindigde op nummer vijf. De komende dagen maken we de andere finalisten bekend, met op vrijdag 20 december de winnaar van de Student van het Jaar-bokaal 2019.
Wil je de uitslag niet missen? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Tekst en foto: Wietse Pottjewijd

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top