Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

20 miljoen voor tijdelijke coronabanen hoger onderwijs

Gepubliceerd: 16 December 2020 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Universiteiten en hogescholen krijgen van het kabinet 20 miljoen euro voor 1.200 tijdelijke banen van hooguit een half jaar. Dit moet het hoger onderwijs enige verlichting bieden in de coronacrisis.

De hogescholen kunnen zevenhonderd mensen aannemen en de universiteiten vijfhonderd, schrijft minister Van Engelshoven aan de instellingen. Grote instellingen krijgen meer geld, kleine minder.

Begeleiding bij practica

Het gaat om ondersteunende banen, schrijft de minister, zoals surveillanten of student-assistenten voor begeleiding bij practica. Denk ook aan helpdeskmedewerkers, ict-ondersteuners en communicatiemedewerkers. Ook kunnen de instellingen misschien hulp gebruiken bij het handhaven van de coronaregels of het anders inrichten van practicumruimtes.

‘In deze lastige tijden hoop ik hiermee alle hogescholen en universiteiten te steunen in het doorgaan met het geven van kwalitatief goed en veilig onderwijs, zowel online als op de campus’, aldus de minister.

Ondersteunende medewerkers

Het gaat om banen met een salaris van hooguit 120 procent van het minimumloon. Voor iemand van 21 jaar of ouder is dat minimumloon 1.685 euro, dus voor de tijdelijke banen in het hoger onderwijs krijg je maximaal 2.022 euro bruto per maand betaald. Ter vergelijking, een promovendus verdient minstens 2.395 euro per maand en een hoogleraar tussen de 5.749 en 10.106 euro.

De behoefte aan deze ondersteunende medewerkers is groot, schrijft Van Engelshoven, want ondanks de coronacrisis volgt 20 à 30 procent van de studenten praktijkonderwijs op de locaties.

Tekst: HOP, Bas Belleman

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?
 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top