Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Darice de Cuba is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en woont sinds 2000 in Nederland. Ze houdt zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie waarover ze blogt op haar Engelstalige blog. Darice is laat-doof. Naast front-end developer is ze ervaringsdeskundige met expertise in inclusief design.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Afstand is het nieuwe normaal (maar nog niet voor iedereen)

Gepubliceerd: 14 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Darice

Ten tijde van het schrijven van dit stuk ben ik al 25 dagen in thuisisolatie. Einddatum: als er een vaccin beschikbaar is of complete controle is over het virus.

Begin maart – toen we nog dachten dat het wel los zou lopen – zat ik op Aruba bij mijn familie. Van ver zag ik hoe in Nederland in rap tempo de besmettingen opliepen. En toen was het raak op Aruba. Daar twijfelden ze geen moment; meteen begon het eiland op slot te gaan. Als eerste het luchtruim voor vliegverkeer met Europa.

Ik boekte meteen mijn terugvlucht om en zat de volgende dag al op een vlucht naar Nederland. Als transplantatiepatiënt heb ik een zwak immuunsysteem. Dus het was een kwestie van zo snel en veilig mogelijk terug naar huis te gaan.

Eenmaal thuis heb ik meteen geregeld dat ik niet onnodig onder de mensen hoef te zijn. Mijn boodschappen worden door familie en vrienden gedaan en bij de deur afgeleverd. Op anderhalve meter afstand, zij buiten, ik binnen, maak ik even een praatje met degene die boodschappen brengt. Dat is nu het enige sociale contact dat ik face to face heb.

Als ik boeken nodig heb, brengt de lokale boekenwinkel die langs. De bakker bracht ook persoonlijk versgebakken brood. Voorlopig zijn al mijn doktersafspraken omgezet in e-consults. En de postbode komt een paar keer per week langs met pakketten met alles wat ik nodig heb om 24/7 binnen te blijven.

Afstand is nog niet voor iedereen het nieuwe normaal. Een paar keer durfde ik de straat op te gaan om even te bewegen en wat frisse lucht te scheppen. Na 9.00 uur ‘s avonds maakte ik een korte wandeling, blokje om in de stad waar ik woon. Het is best verlaten rond die tijd, maar natuurlijk ontbreekt het niet aan groepen hangjongeren die lak hebben aan regels. Ik steek snel de straat over om ze te vermijden. Slechts een enkeling houdt zich ook echt aan die anderhalve meter.

Voorlopig hou ik mijn uitjes maar op één keer per week na 9 uur ‘s avonds de vuilniszak weggooien en de post pakken. De flatgebouwkat die rond die tijd rondloopt houdt zich tenminste wel aan de gepaste afstand …

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top