Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Zeyad Al Mumar (25) is vierdejaarsstudent bedrijfskunde met veel passie voor het hoger onderwijs. Zijn persoonlijke missie is kennis delen en anderen helpen. Hij geeft de studenten in zijn blogs handige tips om hun studiesucces te vergroten.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De gouden tips om alles uit je studie te halen

Gepubliceerd: 2 September 2020 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Zeyad

Twee jaar studeerde ik met veel plezier aan de opleiding Ad management. Ik heb geleerd hoe je alles uit je studie kunt halen en dat wil ik graag met jou als nieuwe HR-student delen.

Om te beginnen wil ik zeggen dat studiesucces voor mij absoluut niet alleen om hoge cijfers draait.

Begrijp mij niet verkeerd, hoge cijfers halen is geweldig en daar mag je zeker trots op zijn. Maar waar het ECHT om draait is dat jij alles uit je studie haalt, onmisbare skills leert, impact maakt op de wereld, kansen ziet en benut, je netwerk uitbreidt, je passie en je innerlijke drive ontdekt (waar je eeuwig dankbaar voor zult zijn), uit je comfortzone stapt, mensen helpt en iets doet wat groter is dan jezelf.

Kortom: jezelf overtreffen. Dat is meer waard dan welk diploma dan ook.

Tip #1: Ga altijd voorbereid naar de lessen.
Maar dan ook echt altijd. Dat klinkt wellicht vanzelfsprekend maar is echt zó belangrijk. Het zal je helpen om de lessen veel beter te volgen, actiever mee te doen en de leerstof beter te onthouden. En ik kan je garanderen dat je hiermee een goede indruk op je docent zult maken.

Tip #2: Wees mega proactief.
Doe meer dan gevraagd en doe het op eigen initiatief, zonder er iets voor terug te verwachten. Wees verder positief, onberispelijk in je woorden, gedisciplineerd en werk harder dan de gemiddelde student. Geloof mij: je zult snel opvallen en een betere carrière opbouwen, ongeacht welke opleiding je volgt. Je zult een student zijn waar anderen graag mee willen omgaan. Sterker nog: er komen meer kansen op je pad dan je ooit had verwacht.

Tip #3: Durf all-in te gaan en geloof oprecht in jezelf.
Geloof dat je alles tijdens je studie kunt bereiken wat je wilt. Zet dat geloof om in actie. Met die absolute overtuiging kan je alles aan. Luister vooral ook naar mensen die zeggen dat je het wel kan, mensen die positief zijn en mensen die weten dat het mogelijk is om je dromen na te jagen. Niets is onmogelijk.

Bonustip: Ga naar school om te slagen en niet om niet te zakken. Play to win!

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top