Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Dit mag er vanaf woensdag nog wél op HR-locaties tijdens de nieuwe lockdown

Gepubliceerd: 15 December 2020 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Dat er vanaf morgen een streep gaat door vrijwel alle klassikale lessen op de HR mag geen verrassing zijn. De door premier Rutte aangekondigde harde lockdown valt voor het hoger onderwijs echter iets minder streng uit dan de maatregelen van afgelopen voorjaar.

Foto van looprichting trap Wijnhave 61

Ingeplande tentamens die op school zouden plaatsvinden mogen daar ook worden afgenomen. En al het praktijkonderwijs dat niet online kan worden aangeboden, bijvoorbeeld het doen van proeven in het laboratorium op Academieplein, gaat door op locatie. Studenten worden hierover geïnformeerd door hun eigen opleiding.

‘Fysieke component noodzakelijk’

Ook afstudeerzittingen en onderwijs in het afstudeertraject waarbij ‘de fysieke component noodzakelijk is’, zoals te beoordelen vaardigheden bij de opleiding fysiotherapie, mogen op locatie plaatsvinden.

Daarnaast worden studenten met studie- of persoonlijke problemen uitgenodigd om, als zij dat graag willen, met hun slc’er, docent of decaan te overleggen of een gesprek op locatie mogelijk is. De HR, in hun berichtgeving: ‘Zeker studenten die last hebben van deze crisis en bijvoorbeeld eenzaamheid of depressie ervaren, nodigen we nadrukkelijk uit om daarvoor een afspraak op de hogeschool te maken met de decaan’.

Studeren op locatie? Na de kerstvakantie

Net als in het voorjaar kunnen studenten voor wie het onmogelijk of lastig is om thuis te studeren dat op de hogeschool doen. Dat kan pas na de kerstvakantie. Per locatie zal er een afgebakende plek worden ingericht waar je individueel kunt studeren. Daarvoor zul je wel moeten reserveren; meer informatie hierover volgt nog.

Mediatheken blijven beperkt open voor het afhalen van vooraf gereserveerd materiaal. Alle groepsbijeenkomsten, evenementen en vergaderingen voor zowel studenten als medewerkers worden, voor zover ze nog niet online plaatsvonden, gecanceld of uitgesteld. Voor medewerkers was thuiswerken al de norm.

De HR benadrukt dat studenten, docenten en andere medewerkers op de locaties de coronaregels (handen wassen, afstand houden, een mondkapje dragen) in acht moeten blijven nemen.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Asli Kosker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top