Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Darice de Cuba is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en woont sinds 2000 in Nederland. Ze houdt zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie waarover ze blogt op haar Engelstalige blog. Darice is laat-doof. Naast front-end developer is ze ervaringsdeskundige met expertise in inclusief design.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Een ‘warm’ welkom in 2020

Gepubliceerd: 28 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Darice

Zoals gewoonlijk was de kerstvakantie te snel voorbij en ineens was het alweer 6 januari. Voor de vakantie kregen we te horen dat we ruimte moeten inleveren aan het kantoor naast ons. We begonnen 2020 dus met een kleiner kantoor en een geheel nieuwe indeling.

Alles moest opgeruimd, schoongemaakt en rechtgetrokken worden. Zweten, zou je denken, maar wat bleek? De verwarming deed het niet. Zelfs de collega wiens droomvakantie het noorden van Noorwegen in de winter is, kreeg het koud. De collega die normaliter in de diepste winter nog rondloopt in een T-shirtje, moest zijn sweater aantrekken. Dan kun je je voorstellen hoe koud ik het had, met mijn Arubaanse DNA.

Het duurde een dag of twee voordat men langskwam om te kijken wat er aan de hand was. We dachten dat het niks ernstigs zou zijn. Bij ons op kantoor heeft het klimaatsysteem namelijk nooit goed gewerkt, de airco noemen we ook wel ‘de poolwind’.

Maar nu blijkt dat er ‘iets’ kapot is in het hoofdsysteem en ons deel van het gebouw pas over zeven weken – in de voorjaarsvakantie – kan worden gerepareerd. Tot die tijd kleed ik me niet voor de winterse weersverwachting buiten, maar voor de winterse weersverwachting op kantoor. Ik moet mijn thee snel drinken en mijn warme eten snel eten, want het is in no-time lauw.

Mijn collega naast me had daar geen zin in, dus hebben we nu op eigen kosten een elektrische kachel aangeschaft. Die staat sinds een week tussen ons tweeën in zijn best te doen de koude lucht wat warmer te maken.

Ondertussen zit ik erbij als een Eskimo die klaar is om last minute een vlucht naar Alaska te pakken. De wifi doet het op het moment niet én de pizza’s zijn niet meer te koop in de kantine.

Ik zoek op Hint naar informatie over een werkbare werkomgeving, want de omstandigheden zijn momenteel erbarmelijk, hier op de Profielen-redactie.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top