Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 mei 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Minister zou zelf ook balen van online onderwijs

Gepubliceerd: 3 July 2020 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws

Al het onderwijs online volgen? Minister Ingrid van Engelshoven weet niet of ze het zelf zou hebben volgehouden. ‘Ik was een student die veel sociaal contact nodig had’, zei ze op een bijeenkomst van Saxion Hogeschool.

Portret van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven

Ze moet zelf veel online vergaderen, vertelde Van Engelshoven gisteren bij de afsluiting van het studiejaar aan Saxion Hogeschool. ‘Ook met mensen die soms hun camera uitzetten, waarvan je je dan afvraagt: goh, wat zou die gaan doen?’

Ook online onderwijs is dus even wennen, wilde ze maar zeggen. Ze wist niet of ze het zelf zou hebben volgehouden toen ze studeerde, maar meent dat veel studenten het goed hebben gedaan, ‘dus complimenten daarvoor’.

Is het onderwijs voorgoed veranderd?

Presentator Erik Dijkstra vroeg niet naar de financiële gevolgen van de coronacrisis voor studenten en onderwijsinstellingen. Het moest een beetje gezellig blijven. Wel wilde hij weten of het onderwijs volgens de minister voorgoed veranderd is door de coronacrisis.

Ze denkt van wel. ‘Het onderwijs zal gelukkig nooit helemaal digitaal blijven, maar ik denk wel dat we hier iets van leren en ook in de toekomst voor een deel digitaal onderwijs geven. Er gebeuren ook heel goede dingen.’ Digitale colleges zijn bijvoorbeeld fijn voor studenten met een functiebeperking, merkte ze op.

‘We zijn sociale interactie weer meer gaan waarderen’

Toch komt er straks weer iets meer ruimte voor sociale interactie en praktijkonderwijs, ‘en ik denk ook dat we dat weer meer zijn gaan waarderen’, voegde Van Engelshoven eraan toe. Wel moet iedereen goed de anderhalve meter in acht nemen, anders moet het onderwijs straks weer een stap terug doen.

Maakt ze zich zorgen dat de studenten van nu een gemankeerde studieperiode hebben, wilde Dijkstra weten. Nee, zei de minister. Ze snapt dat studenten ervan balen. ‘Maar iedere tijd heeft zo zijn uitdagingen en je moet er met elkaar het mooiste van maken. Jonge mensen zijn daar zo inventief in, die vinden hun weg wel.’

Tekst: HOP, Bas Belleman
Foto: Rijksoverheid.nl

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top