Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Museumpark omgetoverd tot toetslocatie

Gepubliceerd: 8 June 2020 • Leestijd: 0 minuten en 57 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het is bijna zover: volgende week maandag wordt er weer getoetst op locatie Museumpark. De locatie opent haar deuren voor digitale toetsen waarbij surveillance noodzakelijk is en die niet op afstand kunnen worden afgenomen.

Vanwege de maatregelen van het RIVM – waardoor studenten buiten de spits moeten reizen – worden de toetsen ingeroosterd in de tijdsblokken van 11.00 tot 15.00 en van 20.00 tot 22.00 uur.

Toetscapaciteit: 349 plaatsen

‘Locatie Museumpark bleek na onderzoek de meest geschikte locatie, waarop we hebben gekeken naar de capaciteit, met inachtneming van de anderhalve meter-norm’ vertelt Patrick Prinse, hoofd services FIT op locatie Museumpark. ‘Uiteindelijk hebben we 349 toetsplaatsen gecreëerd, op de eerste drie verdiepingen van de laagbouw en het open leercentrum.’

Dat de eerste drie verdiepingen van de laagbouw zijn omgetoverd tot toetslokalen is volgens Prinse een weloverwogen keuze. ‘We hebben gekeken naar aspecten als bereikbaarheid en veiligheid, zoals de routes richting de lokalen en het protocol tot uitruimen bij mogelijke calamiteiten. Daarnaast beschikken deze lokalen door de laatste renovatie over een uitermate goedwerkend ventilatiesysteem.’

Veel aandacht voor hygiëne

Naast de logistiek in het gebouw en het gebruik van de lokalen is er ook veel aandacht voor hygiëne rondom de toetsmomenten. Prinse verklaart dat na elke toetssessie een halfuur wordt vrijgeroosterd voor het schoonmaken van de ruimtes. ‘Alle tafels, stoelen, toetsenborden en muizen worden dan schoongemaakt. We proberen met al deze maatregelen de studenten een zo veilig mogelijke omgeving te bieden.’

In het filmpje legt Prinse samen met zijn collega Jurgen van der Wiel uit wat de studenten kunnen verwachten bij aankomst op locatie Museumpark:

Tekst en Beeld: Asli Kösker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top