Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Onze nieuwe bloggers houden van schrijven (duh)

Gepubliceerd: 22 September 2020 • Leestijd: 2 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Ik zal blij zijn als dat gedoe met die bilspleten uit de mode is… Wie wil verder lezen?´ Zeven handjes gaan omhoog in de Teams-app, tijdens de workshop voor de nieuwe Profielen-bloggers.

Screenshot van de workshop in de teams-app
Trainer Merel Roze en vijf van de bloggers, Jennifers camera stond even uit en Senad moest wat eerder weg.

Want ja, dat is een verleidelijk beginzin, daar zijn alle bloggers het over eens. Bilspleten, daar lees je niet vaak iets over en hoezo was bilspletengedoe in de mode?

Hoe je de lezer je verhaal insleurt met een sterke start was een van de onderwerpen in de blogworkshop. Maar ook: Hoe bedenk je een onderwerp? Hoe brei je een mooi einde aan je blog? Hoe maak je de tekst levendig? Allemaal vragen die trainer Merel Roze, Neerlands oer-blogger, met de zeven nieuwe Profielen-bloggers besprak in de training.

Vers schrijftalent

De zeven staan in de startblokken om hun ervaringen als HR-student de komende tijd met de lezers te delen. Omdat een flink aantal oudgediende bloggers deze zomer afstudeerde, kwam er plaats voor nieuw schrijftalent.

Want verschillend als ze zijn, er is een ding dat hen verbindt: ze houden van schrijven. ‘Ik vind het heel leuk, maar tegelijkertijd doe ik het vaak niet’, zegt blogger Nikky. De maandelijkse blog is een mooie stok achter de deur voor de student medische hulpverlening: ‘Nu moet ik wel.’

De nieuwe schrijvers hebben verschillende invalshoeken en thema’s, en daarmee leveren ze een mooie bijdrage aan de Profielen-site. Blogger Ramona wil lezers bijvoorbeeld graag meenemen in de wereld van haar studie, ruimtelijke ordening en planologie,  Zeyad wil medestudenten inspireren en tips geven die voor meer studiesucces zorgen en blogger Sanne hoopt dat haar maffe gedachtes voor anderen herkenbaar zijn.

Je ziet de nieuwe bloggers sinds eind augustus maandelijks op de Profielen-site. Een deel van de nieuwe bloggers heeft hun eerste product reeds gelanceerd, maar we stellen graag de hele ‘lichting 2020’ nog even aan je voor.

Geïllustreerd overzicht van onze bloggersJennifer is tweedejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over ‘tips and tricks’ en de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

 

Blog Marijn Prins

Marijn is derdejaars marketing of social business aan de Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS). Hij is geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken en heeft hier -misschien vaker dan goed is – ook een sterke mening over.

Geïllustreerd portret van blogger NikkyNikky is derdejaarsstudent medische hulpverlening. Zij schrijft over wat haar bezighoudt op de opleiding en in haar (studenten-)leven.

Blog Ramona Danser

 

Ramona is derdejaars student ruimtelijke ordening en planologie. Met haar blogs wil ze je meer laten zien over de ruimtelijke ontwikkeling in steden en meenemen in haar leven als student.

Blog Sanne Groen

Sanne is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy. Ze schrijft voor Profielen over alles waar zij van *aan* gaat.

 

Geïllustreerd overzicht van onze bloggers

Senad is geboren en getogen in Oostenrijk en woont sinds oktober 2017 in Nederland. Hij volgt de lerarenopleiding Duits, daarnaast is hij (slam-)dichter en schrijver. Hij schrijft vooral satirische stukken en anekdotes uit zijn leven als expat in Nederland.

Geïllustreerd overzicht van onze bloggers

Zeyad is derdejaarsstudent bedrijfskunde met veel passie voor het hoger onderwijs. Zijn persoonlijke missie is kennis delen en anderen helpen. Hij geeft de studenten in zijn blogs handige tips om hun studiesucces te vergroten.

 

 

Tekst: Edith van Gameren
Illustraties: Demian Janssen

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top