Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Per direct uitreisverbod naar China voor studenten en medewerkers HR

Gepubliceerd: 31 January 2020 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Uitreizen naar China in het kader van stage, studie, of werkbezoek is voorlopig niet meer toegestaan voor medewerkers en studenten van de Hogeschool Rotterdam. Het college van bestuur maakte dat gistermiddag bekend.

Donderdagmiddag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vanwege het Coronavirus het reisadvies naar China aangepast naar code rood (niet reizen) voor de regio rond Wuhan en code oranje (alleen strikt noodzakelijke reizen) voor de rest van het land.

Veiligheid voorop

‘Aangezien de veiligheid van studenten en medewerkers vooropstaat, is besloten dat uitreizen naar China in het kader van stage, studie, of werkbezoek per direct niet meer is toegestaan voor medewerkers en studenten van de hogeschool’, schrijft het college in een bericht op de website.  De hogeschool wil ook voorkomen dat mensen vast komen te zitten in het gebied of dat er een ingewikkelde repatriëring op touw moet worden gezet, laat een woordvoerder weten aan het hoger onderwijs persbureau HOP.

‘Studenten of medewerkers die binnenkort voor studie, stage of werk naar China zouden afreizen, zullen door hun instituut, kenniscentrum of dienst nader worden geïnformeerd.’ De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

Hoeveel studenten en medewerkers dat betreft, is nog niet duidelijk, aldus de HR-woordvoerder: ‘Er wordt momenteel een inventarisatie gedaan bij alle instituten, diensten en kenniscentra.’

Update 12:30: ook andere hogescholen en universiteiten geven reisadvies

Ook andere hogescholen en universiteiten hebben hun reisadvies aan studenten en medewerkers aangepast.
De Universiteit Maastricht bijvoorbeeld geeft het dringende advies om “niet naar Wuhan/Hubei te gaan en alleen naar andere delen van China te reizen als dat absoluut noodzakelijk is”. Ook de Erasmus Universiteit en de Universiteit Twente hebben hun reisadvies aangescherpt, net als Fontys in het hbo.
Ook de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen liet zojuist weten dat ze geen toestemming meer geeft voor studiereizen naar en stages in China.

Tekst: Profielen/HOP
Foto: Pexels/M. Tyutina

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top