Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 oktober 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten helpen ouderen met belastingaangifte: ‘Ik word aardig geholpen en ze zorgen dat ik geld terugkrijg’

Gepubliceerd: 10 March 2020 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voor het vijfde jaar op rij worden Rotterdamse 65-plussers door studenten accountancy van de Rotterdam Academy geholpen met hun belastingaangifte. De ouderen kunnen zich via de bibliotheek aanmelden voor hulp op verschillende locaties in Rotterdam.

Accountancy-student Dias (r) helpt Riet van der Ham met haar belastingaangifte
Accountancy-student Dias (r) helpt Riet (86) met haar belastingaangifte.

De Rotterdamse Riet (86) is voor het vierde jaar op rij op de hogeschool om hulp van een student te krijgen. ‘Ik ben hier niet alleen voor mijn eigen aangifte, maar ook voor die van mijn man. Ik kan niet omgaan met een computer, dus heb ik de hulp van de bibliotheek ingeschakeld. Gelukkig word ik hier al jaren aardig geholpen en ze zorgen ervoor dat ik geld terugkrijg.’

Dias, eerstejaarsstudent van de associate degree (Ad) accountancy neemt de ouderen stap voor stap mee door hun belastingaangifte. ‘Sommigen willen precies weten wat er bij elke stap wordt gevraagd en anderen laten het grotendeels aan mij over.’ Voor Dias is het belangrijk dat de ouderen correct worden geholpen. ‘Wij als studenten accountancy zijn daar uitermate geschikt voor en we proberen ze altijd zo goed mogelijk te helpen’, legt hij uit.

‘Pensioen is geen vetpot meer’

Hulp bij de belastingaangifte komt meestal goed van pas voor ouderen. ‘Negen van de tien keer krijg ik geld terug. Mijn pensioen wordt steeds minder, het is geen vetpot meer’, vertelt Riet. ‘Het is daarom mooi om een extraatje te krijgen zo net voor de zomervakantie. Dat kunnen we aardig gebruiken voor onze tuin.’

Als Dias klaar is met de aangifte wil Riet als bedankje een tientje in zijn broekzak doen. ‘Dat kan ik helaas niet aannemen mevrouw. Dank voor uw komst en hopelijk zien we u volgend jaar weer terug’, zegt hij met enige schroom.

Tot en met 20 maart kunnen 65-plussers tussen 10.30 en 16.00 uur nog terecht op locatie Museumpark (RAc-paviljoen) voor hun belastingaangifte. Het maken van een afspraak kan via de website van de bibliotheek Rotterdam of telefonisch via 010 2816 337. De spreekuren worden verzorgd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK.

Tekst en beeld: Asli Kösker

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top