Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Posthumalaanbewoners, neem de trap: kleine stap voor jou, grote stap voor het ‘fileprobleem’

Gepubliceerd: 2 March 2020 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op locatie Posthumalaan is vandaag het startsein gegeven voor het project ‘Thats the way we like it’. Het doel ervan is dat meer studenten de trap nemen in plaats van de lift, om zo de lange rijen te verminderen en gezond gedrag van de studenten te bevorderen.

De liften en de vloer zijn bestickerd met teksten als ‘Burn calories not electricty’ en ‘Taking the stairs is often faster than the elevator’. Met deze aansporingen en de positieve inbreng van improvisatieactrice ‘coach’ Corrie den Draaijer worden studenten vandaag en morgen geprikkeld om de trap te gebruiken voor hun lessen op de eerste drie etages.

Het trappenhuis is voorzien van een slimme teller die bijhoudt hoeveel studenten dat daadwerkelijk doen. Op het beeldscherm bij de ingang wordt het aantal traplopers weergeven en elke honderdste traploper krijgt vandaag en morgen een mok uitgereikt met de tekst ‘That’s the way we like it’ en een consumptiemunt.

Hopen op blijvende gedragsverandering

Volgens RBS-manager bedrijfsvoering Wilkin van Erp speelt dit probleem op meerdere HR-locaties. ‘We zien de lange liftrijen bijvoorbeeld ook op de locaties Museumpark en Academieplein. Vanwege de roostertijden zijn er piektijden waarop veel studenten staan te wachten bij de liften.’

De locatie Postumalaan heeft negen verdiepingen. ‘We hopen met dit project vooral de studenten die les hebben op de eerste drie etages bewust gebruik te laten maken van de trap. Deze opsplitsing is vooral belangrijk voor de doorstroom naar de leslokalen en om te zorgen dat dit gedrag aanhoudt op de lange termijn.’

 

Tekst & Beeld: Asli Kösker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top