Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wie is beste docent van de Hogeschool Rotterdam?

Gepubliceerd: 14 December 2020 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wie wordt de opvolger van Simon van der Horst, de Docent van het Jaar van de Hogeschool Rotterdam van 2019? Studenten kunnen de komende weken hun favoriete docent nomineren.

Simon van der Horst (rechts) werd vorig jaar Docent van het Jaar

Denk aan de docent die van online colleges een (leerzaam) feestje maakte. De docent die moeilijke lesstof goed uitlegt of die ziet dat je niet lekker in je vel zit, vraagt hoe het met je gaat en je verder helpt. Of de docent die ondanks dat we nauwelijks naar school mogen komen, toch voor een echt klasgevoel zorgt.

‘Een echte topvent’

Over Simon van der Horst, de docent social work die vorig jaar won, schreef een student toen dat hij ‘er alles aan doet om ons goed te onderwijzen’. En: ‘Hij regelt uitjes voor ons en zorgt dat we als klas echt een geheel zijn en de stof goed snappen. Simon is echt een topvent!’

Je favoriete docent kun je – inclusief motivatie – nomineren door op intranetpagina van Hint het formulier in te vullen en te versturen. Dat kan tot 8 januari. Uit de ingezonden nominaties kiest een jury, met daarin onder andere cmr-studentlid Sam van Leeuwen, de beste docent.

Landelijke verkiezing

De genomineerde docenten worden getoetst aan de criteria die gelden voor de landelijke verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), later in 2021, waaraan ook de winnaar van de HR meedoet.

Bij de ISO-criteria gaat het om ‘passie voor het vak’, ‘betrokkenheid bij de belevingswereld van de student en het werkveld’, ‘inzet van feedup, feedforward en feedback tijdens de lessen en bij toetsing’ én om ‘een visie op onderwijs, en het creatief uitdragen hiervan met behulp van gepaste digitale leermiddelen en gepaste begeleidingsvormen’.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Sander Morel

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top