Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juni 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam gaat (zeer beperkt!) met coronacheck-app werken voor externen

Gepubliceerd: 6 October 2021 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Externen die naar een niet-onderwijsgerelateerde activiteit komen (denk aan een feestje op locatie) op de hogeschool, kan om hun corona-toegangsbewijs worden gevraagd. Studenten en medewerkers van de Hogeschool Rotterdam hoeven nooit hun coronacheck-app te laten zien.

Na een periode van mondkapjes en beperkte groepsgrootte is het hoger onderwijs nu vrijwel zonder beperkingen open. Studenten en medewerkers wordt alleen nog gevraagd de handen regelmatig te wassen, in de elleboog te niezen, thuis te blijven bij klachten die passen bij het coronavirus en twee keer per week een zelftest te doen.

Bij deze nieuw fase van de pandemie horen nieuwe regels over de toegankelijkheid van de gebouwen. Het Ministerie van Onderwijs stuurde eind september een servicedocument naar universiteiten en hogescholen waarin staat hoe met de nieuwe coronaregels om te gaan. Het document laat ruimte voor eigen invulling van de instellingen en stuurt aan op alle ruimte voor onderwijsactiviteiten en verstandig omgaan met andere activiteiten op locatie. Alles om de verspreiding van het coronavirus te beperken en mogelijk bron- en contactonderzoek na besmetting overzichtelijk te houden.

Nieuwe richtlijnen

Het college van bestuur heeft afgelopen maandag besloten hoe de HR met deze nieuwe richtlijnen omgaat. Studenten en medewerkers van de Hogeschool Rotterdam hoeven nooit hun coronacheck-app te laten zien voor onderwijsgerelateerde activiteiten. Ook als externen voor onderwijsactiviteiten komen, bijvoorbeeld een gastles komen geven, hoeven ze hun QR-code niet te laten scannen.

Bij het organiseren van evenementen waarbij ook externen welkom zijn, wordt er gekeken naar het doel van de bijeenkomst. Kan de activiteit alleen in het kader van onderwijs georganiseerd worden? Dan hoeven er geen QR-codes gescand te worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor diploma-uitreikingen, open dagen, afstudeershows en teambijeenkomsten.

Studenten en medewerkers die een bijeenkomst organiseren en niet goed weten of ze QR-codes van externen moeten controleren, kunnen dit stroomschema gebruiken om te zien wat nodig is.

Buiten de deur

Voor bijeenkomsten op locatie buiten de HR, gelden de toegangsregels van die locatie. Het kan dus zijn dat studenten en medewerkers daar wel hun coronacheck-app moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen.

Tekst: Tosca Sel
Foto: Shutterstock

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top