Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR moet halve ton betalen aan cateraar wegens gebrekkige informatie over verbouwing

Gepubliceerd: 3 March 2021 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Rotterdam had cateraar Césant beter moeten informeren over de gevolgen van een verbouwing op locatie Academieplein. Césant moet daarom een halve ton schadevergoeding krijgen, bepaalde de rechter.

In 2018 startte de HR een grote renovatie van locatie Academieplein. Studenten en medewerkers werden tijdelijk elders ondergebracht en dat had gevolgen voor de omzet van cateraar Césant.

Als de hogeschool de cateraar van tevoren beter had geïnformeerd over de verbouwing, had Césant zich personeelskosten kunnen besparen, zo stelde de cateraar vorig jaar maart tegenover de rechter. Zo had het bedrijf de koffiecorner op Academieplein eerder kunnen sluiten en personeel kunnen overplaatsen naar een andere locatie.

Claim van 160 duizend euro

De hogeschool had wel iets gezegd over een komende verbouwing tegen de cateraar, maar nier over de datum en precieze gevolgen voor de hoeveelheid studenten en medewerkers op de locatie. Dat rekent de rechter de hogeschool aan. In de overeenkomst van de HR met de cateraar staat immers dat de hogeschool de cateraar tijdig moet informeren over zaken die het werk van de cateraar aangaan. Het aantal potentiële klanten op de locatie hoort daarbij, vindt de rechter.

Césant claimde bij elkaar ruim 160 duizend euro schade bij de hogeschool. Een enkele onderliggende post begrijpt de rechter echter niet. Zo kunnen de kosten voor een eventmanager, die is aangenomen nadat de verbouwing al begonnen was, volgens de rechter niet op de HR verhaald worden.

Helft inkomstenderving aan verbouwing te wijten

Maar uit de gedaalde omzetcijfers maakt de rechter op dat in ieder geval de helft van de inkomstenderving aan de verbouwing is toe te rekenen. Daarom moet de HR aan Césant ook de helft van de geleden schade betalen. Dat komt neer op 52 duizend euro.

In 2013 won Césant de aanbesteding voor de catering op locatie Academieplein. Naast deze locatie heeft de cateraar ook twee restaurants op locatie Wijnhaven 99 en 107 en baat het café De Willem uit op de Willem de Kooning Academie. Het contract op Academieplein loopt nog tot augustus dit jaar.

De hogeschool laat via de woordvoerder weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Tekst: Olmo Linthorst
Foto: Levien Willemse

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top