Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
11 april 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Keuzevakken uitstelgedrag en plannen ‘puilen uit’; extra workshops bij Studentenwelzijn

Gepubliceerd: 5 March 2021 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws

Het is geen geheim dat het voor sommige studenten lastig is om in deze pandemie te studeren. Omdat veel keuzevakken over motivatie, plannen en uitstelgedrag vol zitten biedt de afdeling Studentenwelzijn extra workshops aan om studenten hierbij te ondersteunen. 

Esther Rijnsburger is studentenwelzijnsadviseur en organiseert voor haar afdeling de extra workshops. Rijnsburger: ‘We horen van decanen en studieloopbaancoaches dat studenten het zwaar hebben momenteel. Ze missen het gewoon naar school gaan en hebben moeite zichzelf te motiveren. Daar biedt de Hogeschool Rotterdam keuzevakken voor aan, maar die puilen uit. De wachtlijsten zijn enorm en we kunnen niet zomaar extra keuzevakken aanbieden.’

Om studenten toch te helpen deze periode door te komen, biedt de afdeling Studentenwelzijn de komende vier weken extra workshops aan. Het zijn bijeenkomsten waar geen studiepunten tegenover staan, maar met een beetje geluk wel een extra shot motivatie of concentratie of hulp bij ontspannen of plannen.

De workshops

De workshops die de komende weken worden aangeboden zijn: Meer motivatie in coronatijd!, Plannen; hoe hoúd ik me eraan?!, Afleiders de baas (voor meer focus en concentratie), Studeer slimmer (voor betere cijfers en meer vrije tijd), Vind je IKIGAI (waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?), De kracht van ademen, Aan de slag met je uitstelgedrag (door HR-decaan en zelfhulpgoeroe Lianne Keemink), Faalangst en tentamenstress en Impact van leven (over omgaan met veranderingen).

Via deze pagina op Hint (intranet, inloggen) vind je meer informatie over de verschillende workshop, de data waarop ze worden aangeboden en een aanmeldmogelijkheid.

Tekst: Tosca Sel
Foto: Isolde Woudstra

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top