Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Darice de Cuba is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en woont sinds 2000 in Nederland. Ze houdt zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie waarover ze blogt op haar Engelstalige blog. Darice is laat-doof.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Blog

Mijn kuur tegen lockdown fatigue

Gepubliceerd: 12 July 2021 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Darice

Het is 18.00 uur terwijl ik dit blog aan het schrijven ben, zo dadelijk ga ik naar Surfside Beach Bar om de zonsondergang te zien en wat te drinken. Later vanavond zal ik dit blog afmaken en mailen naar de eindredacteur, dan heeft zij mijn blog al voor 6 uur dinsdag in haar mailbox.

Sinds maart 2020 werk ik vanwege de pandemie thuis: vijftien maanden lang in centrum Den Haag. Mijn wereld reikte tot een straal van 3 kilometer. Ik ben nergens heen geweest. Geen weekend weg, niks.

Mijn routine werd na maanden een slopend ritueel. Dus toen ik eenmaal gevaccineerd was, de besmettingen hard omlaag gingen en 60 procent van de mensen op Aruba gevaccineerd was, greep ik mijn kans. Voor twee weken ben ik een digital nomad op Aruba.

foto van een strand op Aruba

Het verschil met thuiswerken in Nederland is dat ik hier niet in mijn kleine appartement in een flatgebouw zit, waar ik uit mijn bed rol, douche en dan in de woonkamer achter mijn bureau plaatsneem. Ik zit op Aruba in het huis waar ik opgegroeid ben, met tuin, patio en het strand vijf minuten verderop. Ik begin mijn dag met zwemmen om 7.00 uur of buiten ontbijten. Daarna klap ik mijn laptop open, check ik mijn mail en neem ik mijn takenlijst door. Afhankelijk van wat ik op de dag gepland heb werk ik dan later in de avond.

Het grootste voordeel van mijn huidige twee weken als digitale nomade is dat ik weer wat energie heb na maanden lockdown fatigue. Ik voel me fitter en scherper dan afgelopen maanden. Op Aruba zijn ondanks de hitte veel plekken buiten en zit je vaak op de patio of in de tuin. Je gaat overal met de auto naartoe, dus je kunt mensen beter mijden dan in Nederland. Ook houden veel mensen zich hier nog aan de regels mondmasker dragen, handen desinfecteren en afstand houden, ondanks dat net als in Nederland de meeste maatregelen afgeschaft zijn.

Na een jaar thuiswerken hoop ik dat werkgevers hebben ingezien dat het niet nodig is om van 9 tot 5 op kantoor te zitten. Dat veel mensen overal hun werk kunnen doen. Voor mij zijn deze twee weken een experiment om te zien of het lukt om, met tijdverschil en op een Caraïbische eiland, werk te combineren met zee, zon en strand. Tot nu toe kan ik zeggen dat het aardig lukt. Zolang ik zorg dat mijn taken op tijd gedaan zijn en er goede afspraken en overleg zijn met het team.

Hopelijk zal ik het vaker kunnen doen in de toekomst en misschien op een andere bijzondere locatie. Want zolang ik mijn Macbook bij me heb en een internetverbinding kan ik overal mijn werk doen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top