Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

RAC-docenten maken podcastserie Bermuda over mysterieus keuzevak

Gepubliceerd: 16 April 2021 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De makers van de podcast ‘De Betere Docentenkamer’ hebben iets nieuws: Bermuda. Het is misschien wel de meest raadselachtige podcastserie ooit geproduceerd op de Hogeschool Rotterdam.

Rinus de Regt is een van de makers van de maandelijkse informatieve podcast ‘De Betere Docentenkamer’ (DBDK) waarin docenten over het vak praten. Maar omdat corona al heel lang duurt en het soms ook weleens leuk is om iets heel anders te doen, heeft De Regt samen met ‘DBDK-collega’ Simon Huijghe ‘Bermuda’ gemaakt. Een whodunit in zes delen waarin docent Bob Schoute (ook een DBDK-maker) op zoek gaat naar een mysterieus keuzevak.

Wat er in de eerste aflevering gebeurt, beschrijven de heren als volgt in hun persbericht: ‘We leren Stefan (ingesproken door oud-student Jesper Oskam) kennen, een student die nog twee studiepunten verwijderd is van zijn diploma. En zijn studieloopbaancoach is Bob. Stefan is brutaal afgewezen voor zijn laatste keuzevak, maar wil straks wel op vakantie. En dan ontdekt-ie een vis op de muur.’

Waargebeurd?

De Regt: ‘Het gaat dus over Bob met wie ik de andere podcast maak, hij heeft z’n eigen teksten ingesproken. Of het waargebeurd is, laat ik voor nu graag in het midden. De andere rollen zijn ingesproken door bekenden uit m’n netwerk en Huijghe houdt zich bezig met het geluid. Hij monteert de podcast en zet er muziek onder enzo.’

De mannen hebben de grootste lol gehad met het opnemen van de mysterie-podcast. Huijghe: ‘Het was echt heel tof om te maken, ook omdat het eens niet over corona gaat. We hebben er uren in geïnvesteerd en hopen dat veel mensen gaan luisteren. Als het er genoeg zijn, maken we een tweede seizoen. Misschien kunnen we dan wel iets met true crime op de hogeschool.’

Wie lost het raadsel op?

De eerste aflevering van Bermuda is nu hier te luisteren. Wie het raadsel van Bermuda wil oplossen, doet er goed aan om ook de Instagram-pagina te liken. De makers beloven daar af en toe een tip te delen. Aflevering 2 komt 28 april online, de ontknoping verschijnt vlak voor de zomervakantie.

Tekst: Tosca Sel
Illustratie: Bermuda

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top