Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Te weinig aanmelders Dordtse Ad’s: colleges dit studiejaar aan de HR

Gepubliceerd: 9 September 2021 • Leestijd: 1 minuten en 33 seconden • Nieuws

Voor de drie deeltijd-associate degrees die door Hoger Onderwijs Drechtsteden, op een licentie van de HR, worden aangeboden hebben zich in totaal tien studenten aangemeld. Deze studenten zullen hun colleges dit studiejaar nog in Rotterdam volgen.

Museumpark ingang RAC Paviljoen
Museumpark, ingang RAC Paviljoen

Het onderwijs voor de deeltijd-Ad’s engineering, integraal bouwmanagement en logistiek management zou worden verzorgd op de bovenste verdieping van de locatie waar nu onder andere Inholland zit, aan het Achterom in Dordrecht.

Sowieso was het de bedoeling om klein te starten maar in juni sprak Erwin van Braam, projectleider van Dordrecht Academy, de verwachting uit dit studiejaar wel met zo’n 15 à 25 studenten per opleiding te kunnen beginnen.

Voor de drie opleidingen samen hebben zich echter slechts tien studenten gemeld. Zij worden nu klasgenoten van de ‘Rotterdamse’ studenten van de desbetreffende Ad’s van de HR. ‘We gaan zoveel mogelijk activiteiten in Dordrecht organiseren. Studenten die niet voor Dordrecht hebben gekozen mogen daar ook aan meedoen’, vertelt Frank van Loo, woordvoerder van HOD.

Aan het Achterom in Dordrecht zijn dit studiejaar wel 64 studenten van de al bestaande Dordtse Ad social work in de zorg gestart. Deze opleiding wordt aangeboden door de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), een van samenwerkende hogescholen in HOD.

Volgend jaar ook voltijd-Ad’s in Dordrecht

Volgend studiejaar verwacht HOD meer eerstejaars voor de drie eerdergenoemde technische opleidingen, zeker omdat dan niet alleen een deeltijd- maar ook een voltijdvariant wordt aangeboden. Dat gebeurt dan bovendien op een eigen licentie van HOD, meer specifiek van de Dordrecht Academy waaronder de opleidingen vallen.

De drie eerdergenoemde technische Ad’s kregen, net als de door Inholland ingebrachte opleidingen business studies logistiek en pedagogisch educatief professional, een positief oordeel van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). ‘De opleidingen sluiten goed aan op de behoeften van werkgevers uit de regio en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt’, stelt de CDHO. En dus mag de Dordrecht Academy van het ministerie van OCW starten met de opleidingen.

Regiogebonden praktijkopdrachten voor bachelorstudenten

HOD bestaat nadrukkelijk niet slechts uit Ad-onderwijs maar ook uit regiogebonden praktijkopdrachten en –onderwijs voor bachelorstudenten van onder andere de HR. Dit deel van HOD heet de Career Boost, z’n 85 studenten zijn daar nu bij betrokken. Zo draait op dit moment al de minor Next Professional Design. Studenten van allerlei verschillende opleidingen buigen zich in deze minor samen met het bedrijfsleven over de vraag hoe het bevoorraden van de stad, in dit geval Dordrecht, kan met autonoom varende robotboten.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Tosca Sel

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top