Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Teams-beltoon inspireert docent tot muzikale workout

Gepubliceerd: 20 May 2021 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het MS Teams-beldeuntje heeft met het hoofd van docent Edwin Schot rare dingen gedaan. Geluidjes triggeren hem altijd al en nu resulteerde dat in de videoclip ‘Teams Sports’.

‘Omdat ik zo ontzettend vaak achter Teams zit en dus ook vaak via Teams wordt gebeld, ging dat bel-deuntje bij mij een eigen muzikaal leven leiden’, vertelt Schot, docent handvaardigheid op de pabo van de Hogeschool Rotterdam. ‘Al vrij snel kwam er in mijn hoofd een hele bandformatie meespelen. Ik moést hier daarom gewoonweg iets mee doen.’

Hoofd ging onbewust heen en weer

Zijn muzikale uitspatting combineerde hij met een oefening die hem weer wat soepeler moest maken. Schot: ‘Door het – in coronatijd – lange zitten achter de pc begon ik mij steeds stijver begon te voelen. Vooral in m’n nek. Omdat het deuntje ervoor zorgde dat ik onbewust mijn hoofd heen en weer bewoog, dacht ik: ‘En nu even doorpakken!’ Met als resultaat de Teams Sports-clip “Exercise behind your device”.

Met de videoclip willen Schot (in de clip met gele pet), docent Engels Ton de Kraay (zwarte hoed, hij zorgde voor de tekst) en andere collega’s de studenten die veel thuis zitten op een ludieke manier een steuntje in de rug geven. Schot: ‘We komen geregeld met allerlei filmpjes. Deze leek mij dus mooi aansluiten hierop. Van studenten maar ook van veel oud-studenten hebben we leuke reacties gekregen.’

Bij geluidjes altijd een orkest arrangeren

Edwin Schot vertelt dat hij ‘al van jongs af aan bij het horen van geluiden de neiging heeft daar een heel orkest bij te arrangeren’. ‘Dat kan al bij een simpele tweetonige klank van de lift of een drietonige sms-melding. Op zich niets mis mee als je zo nu en dan een lift instapt of een enkele keer een toontje uit een smartphone hoort komen. Maar het wordt toch heel wat anders wanneer je elke dag belt of gebeld wordt op Teams’.

Al weer heel veel jaar geleden reageerde Schot op een muzikale manier op het veelvuldig gebruik van het stopwoordje ‘zeg maar’. Verschillende landelijke media pikten het op.

Tekst: Jos van Nierop
Video: Edwin Schot

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top