Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Vanaf maandag 26 april weer iets vaker naar de Hogeschool Rotterdam

Gepubliceerd: 21 April 2021 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het kabinet heeft tijdens de laatste persconferentie groen licht gegeven voor meer onderwijs op locatie. Op 26 april gaan de deuren iets verder open. Hoe dat er precies uit gaat zien verschilt per opleiding.

In de corona-update van de Hogeschool Rotterdam staat: ‘Het is de bedoeling dat elke student dan één keer per week voor onderwijs naar de hogeschool kan komen. Uiteraard komen ook medewerkers die bij het fysieke onderwijs zijn betrokken weer naar de hogeschool.’

Sommige studenten waren de afgelopen periode al regelmatig op school voor praktijkonderwijs en/of toetsen, anderen hebben de gebouwen al maanden niet meer van binnen gezien. Vanaf komende maandag is er voor de meeste studenten een fysiek contactmoment per week.

Voor iedereen anders

In de update staat: ‘Het onderwijs op locatie kan er per student anders uitzien. Denk aan colleges, projectonderwijs of begeleiding. Dat is afhankelijk van de studiefase waarin hij of zij zich bevindt en zijn of haar persoonlijke omstandigheden. Onderwijs dat nu al op locatie plaatsvindt, zoals tentamens en praktijkonderwijs, blijft gehandhaafd. Vanuit de opleidingen worden studenten geïnformeerd over wat het meer opengaan van de hogeschool voor hun rooster betekent.’

Coronaregels

Op locatie gelden de basis coronaregels. Als je ziek bent blijf je thuis en als je symptomen hebt die bij het coronavirus hebt laat je je testen. In de panden houdt iedereen 1,5 meter afstand en in de gangen is het dragen van een mondkapje verplicht.

Thuistesten

In de media was de afgelopen tijd veel te doen over thuistesten voordat je naar de hogeschool komt. Lieve Tosca beantwoordde er vandaag zelfs een vraag over. Het is niet verplicht om je op corona te (laten) testen voordat je naar school komt. Waarschijnlijk kan iedereen die dat wil in de meivakantie thuistesten bestellen. Het gebruik daarvan is niet verplicht.

Lieve Tosca, mag ik volgende week alleen na een negatieve coronatest naar school?

Medewerkers die niet direct bij het onderwijs betrokken zijn, moeten nog even geduld hebben. Waarschijnlijk zijn zij vanaf juni weer (beperkt) welkom in de gebouwen van de Hogeschool Rotterdam. Tot die tijd blijft thuiswerken de norm.

Tekst: Tosca Sel
Foto: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top