Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Binnenkijken #1: Fenne woont in een studentenkamer met huisgenoten

Gepubliceerd: 10 November 2022 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat is er leuker dan bij anderen achter de voordeur kijken? We vroegen HR-studenten en een HR-docent hoe ze wonen. Tweedejaars engineering Fenne woont op kamers in Rotterdam. Ze vertelt over haar woonsituatie en laat haar kamer zien.

Alexandru Caludea

‘Een rugbyteamgenoot, waarmee ik speelde in mijn geboorteplaats Amersfoort, studeert ook in Rotterdam. Een teamgenoot van haar had nog een kamer over. Het gebouw is van studentenhuisvester SSH, daar stond ik al ingeschreven. Ik woon sinds mei 2021 in dit gebouw en ben in februari doorverhuisd naar een andere kamer, van ongeveer 24 vierkante meter voor 480 euro per maand. Het is vlakbij school, ik ben snel op het station en ik woon naast de Erasmusbrug.

‘Het is een nette en schone kamer. Ik heb veel planten en je kunt zien dat ik sportief ben. Het is een fijne ruimte waarin meerdere mensen kunnen staan en zitten, het is geen bezemkast. In mijn kamer kun je weliswaar op blote voeten lopen, maar in de rest van het huis niet. Ik woon met twee andere meiden, de keuken is niet altijd even fris. Ik ga niet het hele huis in m’n eentje schoonmaken. Iedereen heeft zijn eigen schoonmaaktaken. Over het algemeen ben ik tevreden over mijn situatie.

‘Ik ga niet het hele huis in m’n eentje schoonmaken. Iedereen heeft zijn eigen schoonmaaktaken’

‘Ik kijk stiekem wel om mij heen naar een nieuwe woonplek. Ik wil graag samenwonen met een oud-teamgenootje. We kijken rond voor een appartement met twee kamers. Door de problemen op de woningmarkt gaat dat niet heel soepel. Eigenlijk moet ik tevreden zijn met wat ik heb, toch kijk je rond. Ik zou graag in Delft wonen omdat ik daar sport, maar dat kan niet (in studentenhuisvesting, red.) omdat ik niet in Delft of Den Haag studeer.

Alexandru Caludea

‘Ondanks dat ik niet zo’n hoge studieschuld heb, ben ik bang dat ik alleen een huis kan kopen als ik “een rijke vent vind”. Qua woonplek woon ik graag ergens tussen een stad en een dorp: niet te druk, ook natuur. Ik mis hier de natuur van Amersfoort, het is daar rustiger. In Rotterdam ben ik sneller overprikkeld. Het moet ook veilig zijn: ik zou niet in Slinge willen wonen.’

Tekst: Rutger de Quay
Fotografie: Alexandru Caludea

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top