Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Help, hoe overleeft mijn portemonnee mijn stage?

Gepubliceerd: 16 June 2022 • Leestijd: 1 minuten en 53 seconden • Jennifer

Vorige week verscheen in het nieuws dat zo’n veertig procent van de studenten überhaupt geen stagevergoeding krijgt. Maar hoe betaal je dan je huur en boodschappen? In deze blog geef ik je een aantal tips and tricks om snel wat bij te verdienen en/of te besparen in je stagetijd.

Allereerst staan wij Nederlanders bekend om het weggooien en verspillen van onder meer voedsel. Jaarlijks verdwijnt er per persoon zo’n 34 kilo aan voedsel in de kliko. Een app die daar verandering in probeert te brengen is Too Good To Go. In de app vind je producten die niet lang houdbaar meer zijn en daarom met veel korting worden verkocht. Je ziet op het plattegrondje in de app waar bij jou in de buurt pakketten worden aangeboden, bijvoorbeeld in een supermarkt of restaurant. Je betaalt soms maar 5 euro voor een doos ter waarde van 30 euro. Zeker in de grote steden zijn er veel plekken om zo’n pakket op te halen.

Daarnaast komen wij als studenten best vaak in de verleiding lunch op het station of op school te kopen. Dat gaat je toch al snel weer rond de 5 euro kosten. De beste besparing is eten en drinken van huis mee te nemen. Koop je toch lunch? Vergeet dan niet je plastic flesje mee naar huis te nemen. Ik zie op mijn werk zoveel statiegeldflesjes in de prullenbak verdwijnen. Vet zonde!

Een ander bekend fenomeen van deze tijd is de verzamelwoede die wij hebben. We willen alle nieuwste gadgets, zien producten op TikTok voorbijkomen die we direct laten aanvoeren door Amazon of Bol.com en eindigen met een huis vol spul. Hetzelfde geldt voor kleding. Zeker als je krap bij kas zit kan het nuttig zijn je kasten en lades weer eens uit te pluizen. Zelf heb ik bijvoorbeeld een groot aantal studieboeken die ik niet meer gebruik (of ga gebruiken) de deur uit gedaan en daar een leuk centje aan overgehouden.

Bijklussen is ook een makkelijke manier om snel aan geld te komen. Zo heb ik namens een uitzendbureau een aantal keer een open dag voor Hogeschool Rotterdam gedraaid en daarmee erg goed verdiend. Zij hebben natuurlijk meer klussen die je zelf kunt aannemen. Doordat het geen vast baantje is kun je makkelijk in je agenda kijken wanneer je beschikbaar bent (ook al is het maar twee keer per maand) en zit je nergens aan vast. Ook zijn dit vaak leuke klusjes waar je nieuwe mensen leert kennen en een gezellige dag kunt hebben.

Tot slot kun je ook nog wat kosten besparen door dingen te delen met anderen. Zo deel ik mijn streamingsdiensten met vrienden of familie. Ook kijk ik bij het maken van plannen voor uitjes of restaurantbezoek eerst op Social Deal. Daar staan vaak veel goedkopere opties op bij restaurants waar je normaal de hoofdprijs betaalt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top