Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik ga op reis en ik neem mee …

Gepubliceerd: 15 July 2022 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Jennifer

Deze zomer ga ik het avontuur aan: ik ga een rondreis door Cuba maken met 24 andere mij onbekende reizigers. Een avontuur dat niet alleen veel geld, maar ook voorbereiding kost. En spannend vind ik het stiekem ook wel een beetje. Hoe bereid je je voor op zo’n avontuur?

Allereerst begint het met lijstjes. Heb je inentingen nodig? Een visum? Hoe werkt de valuta daar? Vaak kun je dit op de site vinden waar je je reis hebt geboekt. Het is ook handig met details rekening te houden. Zo heb ik bijvoorbeeld een wereldstekker nodig. Misschien lachte je vroeger je moeder uit om de hele EHBO-kit aan medicijnen die zij meenam. Toch is dat wel aan te raden. In veel landen (zoals Cuba) is medicatie slecht verkrijgbaar. Ik neem dus voldoende paracetamol, diarreeremmers, et cetera mee. Qua kleding is laagjes het handigste voor op reis. Is het koud voeg je een laagje toe, is het warm kun je makkelijk wat uittrekken.

De leukste voorbereiding is die van informatie opdoen over je bestemming. Zo heb ik al diverse YouTube-video’s bekeken over het land, de cultuur, en allerlei tips and tricks verzameld. Ook heb ik inmiddels een app-groepje met mijn medereizigers en gaan wij elkaar binnenkort ontmoeten. Wat ik zelf enorm leuk vind is het bijhouden van een travel journal. Specifiek heb ik de Wonderlust-versie van Merel Stegeman gekozen. Hierin staan veel reflectieve vragen voor aanvang van je reis, tijdens en na. Een manier om een heel andere kant van jezelf te leren kennen en met genoeg ruimte om foto’s en kaartjes toe te voegen.

Hoe ik mij mentaal voorbereid? Door niets te doen. In Cuba is het noodzakelijk een flexibele houding te hebben. Door de invloeden van de Cubaanse overheid (die iedere dag wel weer iets anders verzint) is geen dag hetzelfde. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Cuba en de communistische manier van regeren. Dat vind ik best lastig, aangezien ik een planner ben. Maar door mij er vooraf al niet druk om te maken vertrek ik met een relaxed gevoel.

Ik heb lang getwijfeld over deze reis, maar waarom zou ik blijven uitstellen? Je zal immers altijd wel een excuus kunnen vinden om het niet te doen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top