Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

De uitspraak: Kreeg student wel of geen feedback?

Gepubliceerd: 17 May 2022 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • Uitspraak Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Als de student na de eerste tentamengelegenheid feedback had gekregen, had ze het bij de tweede gelegenheid beter gedaan. Dat is wat ze stelt in haar pleidooi aan het college van beroep. Maar ontving ze nou wel of geen feedback?

Klacht van: Student
Over: Feedback na tentamen
Uitspraak: Ongegrond

Na haar haar eerste tentamengelegenheid – een in te leveren portfolio – had de studente gevraagd om feedback maar die kreeg ze naar eigen zeggen niet ‘omdat niet voldaan was aan de randvoorwaarden van het verslag’. Dat verslag werd beoordeeld met een NA, wat staat voor ‘niet afgerond’. Volgens de studente kreeg een medestudent met een NA wel inhoudelijke feedback.

De examencommissie komt in de zitting van het college van beroep met een andere versie van het verhaal. Er is een uitgebreid gesprek geweest met de studente, ‘dus heeft zij wel degelijk feedback ontvangen’. Mondeling. Tijdens de zitting weerspreekt de studente niet dat dit gesprek heeft plaatsgevonden.

Geen twijfel aan deskundigheid docent

Aan de deskundigheid van de docent die dat gesprek heeft gevoerd, wordt niet getwijfeld, stelt de examencommissie. ‘Het enkele feit’ dat de studente niet tevreden is over haar cijfer (bij de tweede gelegenheid een 3,7) is geen reden om het ingeleverde portfolio opnieuw te beoordelen.

Volgens het college van beroep heeft de examencommissie zorgvuldig gehandeld. De klacht van de student wordt ongegrond verklaard.

De rubriek ‘De Uitspraak’ is geschreven op basis van een schriftelijke geanonimiseerde uitspraak van het college van beroep voor de examens. Een stap naar dat onafhankelijke college is voor studenten een laatste poging om gelijk te krijgen in een geschil dat een student heeft met de examencommissie over bijvoorbeeld een vrijstelling of (vermeende) tentamenfraude.

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Demian Janssen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top